Veronique Verwacht #4: april

Veronique VerwachtIn Veronique Verwacht bespreek ik nieuwe boeken die uitkomen, films die ik wil zien, mededelingen en andere leuke dingen. Deze keer bespreek ik de maand april.

Blog

Afgelopen maand kwamen de eerste Non-fictie Friday-artikelen online. Deze zullen komende maand ook weer verschijnen. Daarnaast komt er een nieuw soort artikel online in de vorm van een kort interview met een schrijver. Hier komt nog meer informatie over online! Daarnaast staat er een leuke Blind Date klaar met Uitgeverij Aspekt. En er zullen ook weer verschillende recensies online komen.

Boeken

Er komen zoveel mooie pareltjes uit. Daarom kan ik ze, helaas, niet allemaal bespreken.

Rio Grande – Nathalie Pagie
3 april 2018 – Boekerij

De voormalig collega, Diege Martinez, van journaliste Tara Linders wordt vermist. Ze moet naar Mexico, want daar is hij het laatst gezien. De baas van Tara twijfelt, maar ziet ook kansen voor een wereldwijde primeur. Er is één voorwaarde: ze gaat niet alleen, de undercoveragent Jay zal haar vergezellen. Ze doorkruisen samen de binnenlanden van Mexico op zoek naar Diego…

Achter je – Lisa Gardner
5 april 2018 – De Bezige Bij

Sharlahs broer vermoordde acht jaar geleden hun beide ouders. Hiermee redde hij het leven van zichzelf en zijn zusje. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner. Ze zag haar broer nooit meer.

Pierce en Rainie worden opgeroepen na een schietpartij in het plaatselijke tankstation. Alles wijst er op dat de broer van Sharlah de dader is. Maar waarom? Dit is de kans voor de dertienjarige Sharlah om in contact te komen met haar broer en om inzicht te krijgen in de nacht waarin hun ouders omkwamen. Ze weet ook dat het werkelijke gevaar altijd dichterbij is dan je denkt.

Confrontatie! – Esther van der Ham
9 april 2018 – Droomvallei Uitgeverij

Dit is het derde deel in de C-serie van Esther van der Ham.

Na een traumatische ervaring tijdens een weekje vakantie met de familie in Spanje, probeert Annabel thuis de draad weer op te pakken. Dit is lastig, maar een collega biedt haar de helpende hand. Ze neemt Annabel mee uit om haar ven uit de sleur te halen. Dit gaat mis. Annabel verliest de grip op de werkelijkheid, het contact met haar familie verslechtert en dan wordt ze ook nog beschuldigd op haar werk. Helpt de ondersteuning uit onverwachte hoek?

Klein klein kleutertje – M.J. Arlidge
10 april 2018 – Boekerij

Op een vroege ochtend wordt het lichaam van een dode vrouw gevonden. Ze ligt op een landweggetje en het lijkt een ongeluk. Helen Grace komt op de plaats des onheils en voor haar is het meteen duidelijk dat het om een moord gaat. Maar waarom deze vrouw?

Later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij klanten in de zaak had. Waarom worden de getuigen levend achtergelaten? Helen moet al haar kennis in de strijd gooien…

Ongetemd – Liz Hartevelt
April 2018

Arabella is student. Ze is officieel een jongvolwassene die zich niet meer kan verstoppen. Toch is dat wat Arabella het liefste doet: zich verstoppen. Als niemand je ziet, val je ook niet op. Haar nieuwe huisgenoot, Riley, is alles wat ze niet verwacht: flirterig, bijdehand, heeft een grote bek en een klein hartje. Hoe kan ze nu met een jongen samenwonen? Kunnen Arabelle en Riley hun onzekerheden en angsten overwinnen?

Het korte leven van Heleen – René van Rooij
18 april 2018 – Uitgeverij Aspekt

Het is maart 1965. Heleen Coppello is bang dat ze voor haar eindexamen zakt. In het Eindhoven van de jaren zestig is niks te merken van de roaring sixties. Voor Heleen is het leven echter wel een achtbaan vol emoties. Van wie is haar rode haar en groene ogen? En waarom kan ze geen gesprek met haar moeder voeren?

Wat je niet ziet – Laura Gallier
24 april 2018 – Royal Jongbloed

In maart hebben al elf leerlingen van de Lincoln Forest High School zelfmoord gepleegd. Het is Owen Edmonds laatste jaar op de middelbare school. Er is veel media-aandacht, maar Owen blijft rustig, totdat hij zijn eigen bijna-doodervaring heeft. Hij wordt wakker in een compleet andere realiteit. Iedere persoon, die hij ziet, heeft ketenen om zijn nek en lijkt een slaaf te zijn. Hij moet de anderen waarschuwen en redden. Maar het is lastig als niemand je gelooft.

Mathilde, ik kom je halen – Inez van Loon
26 april 2018 – Clavis Uitgeverij

De Rupelstreek 1900. Door familieomstandigheden komt Mathilde in het gezin van haar oom en tante terecht. Ze wonen, met 9 kinderen, in een piepklein huisje op een steenbakkerij. Iedereen, klein of groot, moet keihard meewerken. Mathilde schrikt van het zware leven. Ze neemt het besluit om te vluchten…

Liefs,

Veronique

One Reply to “Veronique Verwacht #4: april”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge