Veronique Verwacht #5: mei

Veronique VerwachtIn Veronique Verwacht bespreek ik nieuwe boeken die uitkomen, films die ik wil zien, mededelingen en andere leuke dingen. Deze keer bespreek ik de maand mei.

Blog

Deze maand komt er een bijzondere Blind Date aan. Dit is voorlopig ook de laatste, maar Blind Date komt terug! Er komen verschillende recensies van hele toffe boeken aan en een aantal interviews met hele leuke schrijvers.

Boeken

*Er komen zoveel mooie pareltjes uit. Daarom kan ik ze, helaas, niet allemaal bespreken.

Lust & Structure – Mariëlle Brouwer
1 mei 2018

Van dit boek kwam al een recensie online op mijn blog. Deze lees je hier.

Doodskleur – David Baldacci
8 mei 2018 – A.w. Bruna Uitgevers

Dit is het vierde boek in de serie rondom Amos Decker.
FBI-agent Amos Decker en journalistie Alex Jamison gaan op bezoek bij de zus van Alex in Baronville. Ze raken op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek. Die avond ontdekt Decker meer dan een beginnende brand. Er zijn twee doden in het huis. Een slachtoffer is opgehangen en een ander draagt een politie-uniform en ligt met schuim rond zijn lippen in de kelder. Wie de twee zijn, weet niemand. Decker en Jamison horen dat er al meerdere incidenten zijn geweest en de plaatselijke politie staat voor een raadsel. Decker biedt zijn hulp aan, maar hij is niet de enige federale agent die interesse heeft. De moorden zouden te maken kunnen hebben met een grotere dreiging op nationaal niveau.

Ik ben gek op de boeken rondom Amos Decker, dus naar dit boek kijk ik enorm uit!

De afdeling – Tammy Cohen
15 mei 2018 – Boekerij

Hannah heeft een gewoon leven met een liefhebbende echtgenoot en een fijne baan. Dan gebeurt er iets onverwachts en komt aan al dit fijns een einde. Haar handelingen hebben grote gevolgen en ze komt op een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. Een plek waar veilig voorop zou moeten staan. Alleen… er sterven hier patiënten. Doktoren verklaren dat het om zelfmoord gaat, maar Hannah weet dat ze liegen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat iemand haar gelooft na de afschuwelijke daad die ze zelf pleegde?

Van Tammy Cohen las ik vorig jaar “De nieuwe collega” en die was heel spannend. Ik ben heel benieuwd naar deze!

Descartes in Amsterdam – Hans Dooremalen
15 mei 2018 – Boom Uitgevers Amsterdam/ Boom Filosofie

Amsterdam, oktober 1634. Er wordt een lijk naast de Westerkerk gevonden. In de sneeuw is een vreemd symbool getekend en de hand van het naakte lijk omklemt een rapier. Dan worden er meer doden onder vergelijkbare omstandigheden aangetroffen en de hulp van René Descartes wordt ingeschakeld. Hij is een beroemde inwoner van de stad en de Franse filosoof zet zijn befaamde methode in om het mysterie te ontrafelen.

Van Boom Uitgevers Amsterdam mag ik dit boek lezen en in juni komt iets leuks met dit boek online.

Noem het liefde – Daan Heerma van Voss

17 mei 2018 – De Bezige Bij

Geloof ik nog wel in de liefde? Toomas Wolf, vierendertig, durfde zichzelf deze vraag heel lang niet te stellen. Nu moet hij wel. Hij is gevallen voor het jonge meisje A. Zijn enige vriend, de zieke filosoof Adriaan, vraagt hem elk onderdeel van zijn relatie te documenteren. Adriaan, die vreest kerst niet te zullen halen, wil nog één keer meemaken hoe het is om heel erg verliefd te zijn. Toomas wordt een dubbelagent in de liefde. A. eist zijn aandacht en ze wenst het beste stel uit de geschiedenis te zijn. Ze wil Toomas laten zien wat het in het huidige narcistische tijdperk betekent om van iemand te houden. Hun relatie komt onder druk te staan als ze elkaar proberen te doorgronden. Wie zal wie het eerste ontleed hebben? En wat gebeurt er als alle geheimen boven water zijn gekomen?

Van De Bezige Bij mag ik dit boek lezen. 17 mei staat Veronique’s Boekenhoekje in het teken van dit boek.

Circe – Nell De Smedt

24 mei 2018 – Clavis Uitgeverij

Na een bijna-doodervaring maakt Fiona Caligue kennis met Circe. Ze is een mysterieus meisje dat op ongepaste momenten verdwijnt. Zijn ze vriendinnen? Hartsvriendinnen? Minnaars? Na een reeks voorvallen vraagt Fiona zich of Circe wel het beste met haar voor heeft…

Naar welk boek kijk jij uit deze maand?

Liefs,

Veronique

3 Replies to “Veronique Verwacht #5: mei”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge