Veronique Verwacht #8: september

Veronique VerwachtDe maand september is begonnen! In deze Veronique Verwacht kijk ik naar een paar boeken uit en vertel ik over een nieuw soort artikel. Lees je mee?

Blog

Vanaf komende week zal op vrijdag Veronique’s Week online komen. Dit is een soort dagboekartikel waarin ik foto’s deel of gewoon gezellig klets met jullie. Deze maand kijk ik even of dit leuk is.

Deze maand zullen er gewoon weer drie artikelen per week online komen. Op maandag, woensdag en vrijdag kun je een artikel verwachten.

Boeken

*Er komen zoveel mooie pareltjes uit. Daarom kan ik ze, helaas, niet allemaal bespreken.

Over wezenloze zielen – Merel de Keyzer
3 september 2018 – Uitgeverij Willowtreez

Ergens ver weg in het Zwarte Woud was het dorpje Flüstern. Dit dorp viel ooit onder het toezicht van de mysterieuze graaf Nebelburg. Niemand heeft hem ooit gezien, maar iedereen kende het donkere kasteel op de bergen. Niemand wist wat er zich afspeelde achter de kasteelmuren. In Flüstern woonde een meisje. Haar volk vond haar ongeschikt voor het huwelijk. Dit meisje zou de levens van het volk en dat van de graaf voorgoed veranderen. Dit is haar verhaal…

De Britse Leeuw – Tony Schumacher
4 september 2018 – Boekerij

Het is 1946. Londen. De nazi’s hebben de oorlog gewonnen en bezetten Engeland. John Rossett, een Britse oorlogsheld en voormalig politiesergant, werkt nu voor noodgedwongen voor de SS. Hij is herstellende van schotwonden en zijn baas, Ernst Koehler, besluit te zwijgen over het incident waarbij John bijna overleed. De vrouw en dochter van zijn baas worden ontvoerd en de baas wendt zich tot John. John wil zijn vriend helpen. En hij besluit op onderzoek te gaan. Hij gaat op zoek naar Ruth Hartz. Zij is een Joodse wetenschapper en haar leven werd gespaard vanwege haar werk: het ontwikkelen van een atoombom voor Duitsland.

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,

Veronique

2 Replies to “Veronique Verwacht #8: september”

  1. Ik kijk het hele jaar al met smart uit naar Zilvergaren van Naomi Novik. Deze maand komt-ie eindelijk (in het Nederlands) uit.

    En nu ik de omschrijvingen van die twee boeken in je blog heb gelezen, wil ik die óók lezen 😁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge