Wat vind jij van series?

Ik kijk graag naar series, zoals NCIS, CSI en Flashpoint, maar niet alleen op televisie vind ik series leuk. Boekenseries kan ik ook waarderen. Wat vind ik van series? En welke zijn mijn favoriet? Of lees ik liever losse boeken?

Waarom series?

Ik vind series leuk. Er zit een rode draad door alle boeken en er zijn subtiele verwijzingen naar vorige of volgende delen.

Daar houd ik van. Een grappig feitje over series en mij is; dat ik nooit begin in boek nummer 1. Ik begon bij de Nicci French-serie namelijk in het boek Wachten op woensdag. En ik snapte verschillende verwijzingen daarom niet, maar het stoorde me niet (je kan het boek dus prima los lezen) en daarna begon ik in de rest van de serie. Dit ging ook zo met de serie van Lisa Gardner met D.D. Warren en bij Helen Grace van M.J. Arlidge (ik begon in Klikspaan). Na het lezen van een boek kom ik er meestal achter dat het een serie is…

Maar buiten dit feitje vind ik series tof. Je hebt namelijk altijd wat te lezen, behalve als je het laatste deel leest. Daarom ben ik blij als ik een serie later ontdek.. dan kan ik alles in 1 keer uitlezen. Een soort binge-reading ­čśë

Toch vind ik losse boeken ook leuk. Dan is het verhaal uit (behalve bij een open einde…) en ben je klaar. Het heeft allebei zijn charme.

Mijn ultieme favoriet

Ik heb ├ę├ęn ultieme favoriet en lezers die mij vaker volgen, die weten wat er nu gaat komen… Mijn ultieme favoriet is Baantjer. Ja ja, daar is hij weer. Ik vind die serie zo te gek! De verhalen, de subtiele verwijzingen naar vorige delen en de relatie tussen Vledder en De Cock. Gewoon prachtig!

Heb jij een favoriete serie?

Veel liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge