YouTubers en Boeken

27 januari 2017 kwam het boek van YouTuber Jiami Jongejan Niet wat jij denkt uit. Dit was aanleiding om een artikel te schrijven over de YouTubers en boeken. Een feit: een YouTuber die een boek uitbrengt, is een gouden combinatie. Veel YouTubers gingen Jiami voor.

YouTube

YouTube is een fenomeen dat we allemaal kennen. Het is een (sociaal) platform waarop je filmpjes kan plaatsen en mensen kunnen deze kijken. Ze kunnen abonneren op je en zo missen ze geen video meer van je. Het is een community die groeit en groeit. Vooral onder jongeren is YouTube populair. En ik moet toegeven: ik vind het ook leuk. Ik ben geabonneerd op verschillende ‘filmmakers’ en ik haal hier veel inspiratie uit.

Veel YouTubers maken niet alleen filmpjes, maar schrijven ook boeken. Dit werd niet door iedereen met evenveel enthousiasme onthaald, maar door de doelgroep van de filmmakers des te meer. In Amerika werden al veel boeken uitgebracht door bekende YouTubers, zoals Caspar LeeΒ Β  (+5 miljoen abonnees). In Nederland zien we dit ook steeds meer. Hieronder een greep uit de Nederlandse YouTubers en hun boeken.

Anna Nooshin

Anna Nooshin is oprichtster van de site NSMBL.nl en kennen we van o.a. RTL Boulevard, Expeditie Robinson, jurylid Holland’s Next Top Model en als gezicht van HunkemΓΆller. Zij schreef 2 boeken: On Top en On Life. Ik ben een grote fan van Anna en bewonder haar doorzettingsvermogen. De twee boeken liggen bij mij in de kast in mijn kantoor en zijn een grote inspiratiebron.

Mascha Feokistova

Mascha is een van de grootste YouTuber en Vlogger van Nederland. Op haar kanaal Beautygloss maakt zij filmpjes over beauty en op haar tweede kanaal, Vloggloss, plaatst zij vlogs over haar dagelijkse leven. Zij bracht twee boeken uit: Happy life en Happy Love Life.

Cynthia Schultz

Het begon allemaal als Miss Lipgloss, inmiddels het het gewoon Cynthia met bijbehorende website en Youtube-kanaal. Zij schreef het boek Beauty. Het gaat over haar leven en over beauty.

Serena Verbon

Een andere YouTuber in deze categorie is Serena. Zij heeft het kanaal Beautylab en schreef het boek Serena’s Stijlgids. Een boek boordenvol tips op allerlei gebieden; van mode tot aan make-up.

Bardo Ellens

Bardo is bij de meeste bekend als BanjoMovies. Hierop plaatst hij grappige sketches en heeft hij een rubriek over smoesjes. En daar gaat zijn boek, 1001 smoesjes, ook over.

Heb jij bepaalde Youtubers die je volgt? Of heb je een van bovenstaande boeken gelezen? Ik ben benieuwd.

Veel liefs,

Veronique

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge