Zomerdoel: Engelstalige boeken lezen

Gisteren kwam er een recensie online van het boek A Strange Affair van Brienne Dubh. Ik vertelde toen dat ik het een uitdaging vond om een Engels boek te lezen. Vandaag vertel ik meer over mijn ervaring met de Engelse taal en mijn Engelstalige boeken die ik ooit las.

Engels & ik 

Ik ben geen ster in de Engelse taal en dat ben ik nooit geweest. Op de middelbare school vond ik het geen leuk vak, ik was er niet goed in en ik haalde veel onvoldoendes. Het was echt een nachtmerrie. Tijdens een buitenlandse reis in havo-4 ging ik wel naar Engeland. Ik zat zelfs in een typisch Engels gastgezin! En… ik vond het geweldig. De mensen, het accent en het landschap vond ik heel fascinerend. Londen vond ik te gek! Ik leerde in Engeland dat mijn Engels wel goed is. Men kan mij verstaan en dat is het belangrijkste. Mijn Engels is tegenwoordig niet heel goed, maar ook niet heeeeeeel slecht. Tijdens mijn studies moest ik wel eens Engelse studieboeken lezen. Dat ging niet geweldig. Ik snapte er vaak niks van en vond het lastig. Meestal had ik goede hulp aan mijn vriend. Heel fijn!

Welke Engelstalige boeken las ik?

In mijn laatste jaar van de havo moest ik twee Engelse boeken lezen. De eerste was The Curious Incident of the Dog in the Night-Time van Mark Haddon Dit boek gaat over de vijftienjarige Christopher Boone. Hij heeft een vorm van autisme. Dan vindt Christopher de dode hond van zijn buren. De hond is gespietst op een hooivork. Hij gaat op onderzoek uit…

Het tweede boek is The Boy In The Striped Pyjamas van John Boyne. Het boek gaat over het negenjarige jongetje Bruno. Hij gaat wonen in een groot, kaal huis. Dan kijkt hij uit zijn slaapkamerraam en ziet daar een groot hek, veel gebouwen en wel duizenden mannen die verdrietig kijken en rondjes lopen. Hij weet niet wat hij ervan moet vinden. Hij loopt langs het hek en ontmoet daar een ander jongetje; Shmuel. Het is het begin van een bijzondere vriendschap… Later zag ik de film van The Boy In The Striped Pyjamas. Wat een mooie verfilming. Het raakte me enorm.

Zomerdoel

Deze zomer had ik een doel; een boek in het Engels lezen. Ik wilde mezelf uitdagen… Toen kreeg ik dus een berichtje van Brienne Dubh en de rest is bekend. Ik las het boek A Strange Affair en ik vond het heel erg meevallen met de moeite en inspanning die ik moest doen. Ik was apetrots! Mijn recensie is hier te vinden.

En misschien ga ik nog wel meer Engelse boeken lezen, maar mijn hart blijft toch liggen bij boeken in het Nederlands.

Lees jij boeken in het Engels?

Veel liefs,

Veronique

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge