Over recensies

Op Veronique’s Boekenhoekje zijn verschillende artikelen en recensies te vinden over boeken. Op deze pagina staat meer informatie over recensies en recensie-exemplaren.

Verschenen recensies

Wanneer ik een boek lees en ik schrijf er een recensie over, dan lees ik het hele boek. Ik baseer mijn mening op mijn eigen ervaring. Mijn mening is persoonlijk. Dit kan verschillen met de mening van iemand anders. In de artikelen en recensies ben ik altijd open en eerlijk. Ik onderbouw mijn mening altijd, want dat vind ik belangrijk.

Wanneer ik een boek gekregen heb van een uitgeverij/schrijver, dan staat dit duidelijk in het artikel. Dit beïnvloedt niet mijn mening over het boek of de schrijver. Ik word niet betaald voor een recensie.

Korte recensies en boekentips

In ‘Korte recensie’ bespreek ik in het kort een boek. Ik vertel je waar het boek over gaat en daarna geef ik mijn mening in de vorm van een opsomming. In één oogopslag weet je of een boek iets voor je is en wat ik ervan vond!

Elk boek wordt door mij met liefde gelezen en krijgt alle aandacht. Een Korte recensie wil niet automatisch zeggen dat ik het boek minder goed vond of er minder aandacht aan heb gegeven.

Soms schrijf ik een ‘normale’ recensie en soms een Korte recensie. Het zal afgewisseld worden en dat maakt het misschien nog wel leuker!

Boekentip is een categorie waarbij ik graag een boek in de schijnwerpers zet. Het is meestal een boek dat ik zelf gelezen heb en waar ik geen volledig recensie over wil schrijven. Het is puur als tip bedoeld. 

Recensie-exemplaren

Met veel liefde ontvang ik recensie-exemplaren. Daarnaast sta ik open voor suggesties.

Een recensie-verzoek kunt u opsturen naar: veroniquesboekenhoekje@outlook.com

Ik lees eigenlijk elk genre en sta open voor elk genre. Daarnaast lees ik zowel digitale (alleen ePub, ik lees geen PDF-bestanden) als fysieke boeken. Ik probeer een recensie-exemplaar zo snel mogelijk te lezen en een recensie te plaatsen. U ontvangt altijd bericht met een link naar de recensie.

Als het recensie-exemplaar niet bij mijn blog past, dan stuur ik het boek terug. Wanneer er een reden is om de recensie niet te willen of kunnen plaatsen, dan komt het boek ook terug. Daarnaast deel ik mijn recensie op social media (Facebook, Instagram en Twitter).

De recensie-exemplaren lees ik niet op volgorde van ontvangen. Hierdoor kan het voor komen dat het langer duurt voor ik een boek gelezen heb. Het kan soms voor komen dat het langer duurt voor een boek gelezen is. Dit heeft te maken met tijd.

Bij een recensie of artikel staat altijd vermeld of een boek een recensie-exemplaar is.

Bijgewerkt: 7-4-2023