Recensie: Onbeperkt gelukkig met een beperking – Miriam Dubbeldam-Druijff

Cover van Uitgeverij Droomvallei.

Van schrijfster Miriam Dubbeldam-Druijff kreeg ik haar boek Onbeperkt gelukkig met een beperking. Een mooi positief boek. In mijn recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van Onbeperkt gelukkig met een beperking

In ‘Onbeperkt gelukkig met een beperking’ neemt de auteur Miriam Dubbeldam-Druijff (1977) je mee in haar ervaring om te leven met een beperking. Als zij wordt geboren met Spina Bifida, ook wel “open rug’ genoemd, is haar levensverwachting extreem laag. Haar ouders zetten alles op alles om Miriam een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. En ondanks alle ziekenhuisopnames, blijft Miriam altijd positief en kijkt ze naar alles wat ze wél kan. Ook als iets onmogelijk lijkt.

Mijn mening

Het begin van het verhaal is bijzonder en zorgde voor kippenvel. De gebeurtenissen in het leven van Miriam zijn heftig, maar toch blijft Miriam positief. En dat maakt dit boek zo mooi. Ondanks de heftige gebeurtenissen blijft Miriam zo positief. Petje af!

De stijl van Miriam Dubbeldam-Druijff is heel fijn. Het leest heel makkelijk. Daarnaast is Miriam ook heel eerlijk. Je weet als lezer waar je aan toe bent.

In het begin vraag je je af: is het een biografie of zijn het losse anekdotes? De samenhang ontbreekt een beetje. De losse verhalen/anekdotes zijn kort en hierdoor zit er veel vaart in het verhaal. Sommige verhalen zullen je verbazen!

Je krijgt een kijkje in het leven van iemand in een rolstoel en hoe Miriam daarmee omgaat. De positiviteit maakt dit boek bijzonder. Sommige verhalen zijn grappig, maar andere verhalen vind ik hartverscheurend.

De cover is heel mooi en past bij het positieve van Miriam.

Onbeperkt gelukkig met een beperking is eerlijk, maar vooral ontzettend positief!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Miriam Dubbeldam-Druijff voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge