Recensie: Als je ademhaling stopt – Christine Geysen

Als je ademhaling stopt.
Cover van Uitgeverij Kramat

Van Uitgeverij Kramat kreeg ik de eerste twee boeken uit de Als je sterft-trilogie van Christine Geysen. In deze recensie bespreek ik Als je ademhaling stopt. Lees je mee?

Het verhaal van Als je ademhaling stopt

Dit staat op de achterkant van ‘Als je ademhaling stopt’:

Hoe zou jij reageren als je je eigen sterfdatum kon zien? En wat als je die van IEDEREEN kon zien? Van je beste vriendin, je pa en de liefde van je leven?
‘Als je ademhaling stopt’ is het verhaal van de zeventienjarige Helia. Zij heeft een heel opmerkelijke gave: ze kan sterfdatums zien. Maar is dat wel een gave? Haar oma weet meer, maar zwijgt in alle talen. En Lex, de jongen voor wie ze al jaren een zwak heeft, heeft nu eindelijk ook interesse in haar. Of is dat allemaal wat té toevallig?

Mijn mening

Ik lees niet vaak young adult-boeken en dat zou ik eigenlijk wel meer moeten doen. Elke keer is het namelijk genieten. Genieten deed ik ook van ‘Als je ademhaling stopt’.

In het begin is het even wennen aan de sfeer. De stijl van Christine Geysen is fijn. Het taalgebruik is makkelijk en past goed bij de leeftijd vanaf 15 jaar.

Sommige situaties gaan iets te makkelijk en soms raakte ik de draad kwijt. Het hoge tempo en sudderende spanning maakten echter veel goed. De insteek om sterfdata te zien, vind ik heel origineel. Het geeft het verhaal iets extra’s.

Helia is een interessant personage en je leert haar goed kennen. Een bepaald personage (sorry geen spoilers!) vond ik in het begin irritant en lastig te doorgronden, maar deze personage maakte wel een mooie groei door. Je snapt naderhand de keuzes van dit personage.

‘Als je ademhaling stopt’ voelt als een voorbereiding op deel 2 en 3. Het zet een stabiele, spannende basis voor de volgende delen. Je moet deel 2 gewoon lezen…

Het boek is uitgegeven in een hardcover en dat geeft het een chique uitstraling. Het is een verrassend licht boek. De cover is heel mysterieus en bezorgt me goede kippenvel.

Als je ademhaling stopt is sudderend spannend en is een goede voorbereiding voor deel 2!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Kramat voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge