Recensie: Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Dagboek van een getuige Astrid HolleederVorig jaar las ik het boek Judas van Astrid Holleeder. Ik was direct gegrepen door het verhaal en de schrijfstijl van Astrid. Dit jaar kwam Dagboek van een getuige uit en ik was benieuwd naar het vervolg. Zou dit vervolg beter zijn?

Het verhaal

Dagboek van een getuige gaat over de consequenties van de beslissing van Astrid Holleeder om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder. Wat zijn de gevolgen van die beslissingen voor de familie, de kinderen en Astrid? Het is een onthullend boek over hoe justitie omgaat met ‘gewone’ getuigen.

Mijn mening

Judas vond ik heel goed en indrukwekkend. Daarom lag de lat al hoger. De schrijfstijl is fijn en eenvoudig. Het is een verhaal dat lekker leest en je vliegt door het boek heen. De hoofdstukken zijn niet lang en dit houdt de vaart in het boek.

Het is een persoonlijk verhaal en dat maakt het interessant. Je krijgt een uniek kijkje in het leven van iemand. Je voelt de pijn en onrust van Astrid. Sommige stukken bezorgden me kippenvel.

Dagboek van een getuige lijkt op het verhaal van Judas en biedt eigenlijk niks nieuws. Sommige dingen zijn vaag en misschien heeft dit te maken met veiligheid, maar een beetje duiding was fijn geweest.

Dagboek van een getuige geeft een uniek kijkje in het leven van een ‘gewone’ getuige.

Liefs,

Veronique

*Dit is natuurlijk maar één kant van het verhaal. Daarnaast heb ik niet geoordeeld over de gang van zaken bij justitie. Ik heb alleen gekeken naar dit verhaal.

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge