Recensie: Jongen verslindt heelal – Trent Dalton

Jongen verslindt heelal

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik het boek Jongen verslindt heelal van Trent Dalton. Het verhaal is losjes gebaseerd op zijn jeugd. Dit maakte me razend nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Jongen verslindt heelal

‘Jongen verslindt heelal’ gaat over het leven van de twaalfjarige Eli Bell. Zijn leven is ingewikkeld: zijn vader is verdwenen, zijn broertje weigert te praten, hij heeft een junkiemoeder, een hero├»ne dealende stiefvader en een ex-gedetineerde en crimineel als oppas. Toch staat Eli open en vrolijk in het leven. Hij probeert een goed mens te zijn in een krankzinnige wereld. Het lot zorgt echter steeds voor nieuwe problemen, met Tytus Broz, de legendarische drugsdealer, voorop. Zijn moeder wordt gearresteerd en hij moet naar zijn onbekende vader. Hierdoor komt hij oog in oog te staan met de criminelen die zijn wereld over hoop gooiden. Hij wordt ook nog eens verliefd op het meisje van zijn dromen…

Mijn mening

Het eerste dat me opviel, was de fantastische cover. Er zitten namelijk gaten in de cover! De vormgeving van de cover is zo tof gedaan. Hieronder een filmpje waarin ik je de cover laat zien.

In het begin is het even wennen aan de schrijfstijl van Trent Dalton. De zinnen zijn soms erg lang, maar staan daarnaast vol met veel moois. Elke taalliefhebber vindt deze mooie zinnen geweldig. Er staan een aantal mooie quotes in. Wanneer je gewend bent aan zijn stijl, dan leest het verhaal heel makkelijk.

Eli is een krachtige hoofdpersoon. Alles zit hem tegen, maar hij is zo positief en sprankelend. Hij heeft mijn hart gestolen. ‘Jongen verslindt heelal’ is losjes gebaseerd op de jeugd van de schrijver. Dit maakt het verhaal misschien wel aangrijpender.

Op een gegeven moment wordt het verhaal spannend. In het begin zit je met vragen, maar uiteindelijk wordt het een mooi rond verhaal. Alles valt op zijn plek.

‘Jongen verslindt heelal’ is een verhaal dat je meerdere keren kunt lezen. Elke keer zal je verrast worden door andere schoonheid.

Jongen verslindt heelal verrast je met de schoonheid van het verhaal en de mooie stijl van Trent Dalton.

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Jongen verslindt heelal – Trent Dalton”

  1. Oeh, dat boek staat al op mijn wil-ik-lezen-lijst en jouw recensie heeft me nog nieuwsgieriger gemaakt.

    (Ik heb sowieso een zwak voor boeken met een personage dat Eli heet. Ik ga een keer een lijstje met Eli-boeken maken en daarover bloggen ­čśë )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge