Recensie: Schimmenlied – Lynn Robin

SchimmenliedVan de schrijfster Lynn Robin las ik al eens het boek Insomnia. En nu mocht ik van haar ook het eerste deel van de “De Schimmenwereld Serie”, Schimmenlied, lezen. Je wordt meegenomen naar een wereld tussen leven en dood. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek! Lees je mee?

Het verhaal

“Schimmenlied” gaat over de zeventienjarige Lily. Een half jaar geleden is haar vriendje, Mason, omgekomen bij een auto-ongeluk. Ze deden alles samen en met hem kon ze muziek maken als geen ander. Ze wil hem terug. Lily gebruikt een ouijabord om contact met hem te leggen, maar in plaats daarvan opent ze een poort. Het is de poort naar de Schimmenwereld. Dit is de wereld tussen leven en dood, het rijk van geesten, engelen en demonen. Een engel vertelt dat Mason zit opgesloten in het Schimmenmeer. Lily is de enige die hem kan redden en ze zoekt zich een weg door de Schimmenwereld. Ze wordt achtervolgd door een demon en het is de vraag of ze er nog levend uit zal komen…

Mijn mening

In “Schimmenlied” komt de schrijfstijl van Lynn Robin goed naar voren. De beschrijvingen zijn soms luguber, vol detail en je kunt je alles zo levendig voorstellen. Soms word je er bijna bang van. De beschrijvingen zijn zo gedetailleerd.

Het verhaal is spannend en wordt goed opgebouwd. Het plot zit goed in elkaar. Het idee van de Schimmenwereld is goed uitgewerkt en over alles is goed nagedacht. Er bekruipt je het gevoel dat er misschien zo’n wereld bestaat.

Soms raak je de draad kwijt en is het een beetje vaag. Daarnaast is het novelle en daarom heeft het verhaal niet zoveel pagina’s. Maar gelukkig voor ons: er zijn al vervolgdelen te koop! Je bent aan het einde heel benieuwd naar de rest van het verhaal.

Schimmenlied is een spannend verhaal met horror-elementen en gedetailleerde beschrijvingen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Lynn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge