Recensie: Slotcouplet – Sander de Hosson

SlotcoupletVia Twitter kwam ik in contact met Sander de Hosson. Hij vroeg of ik zijn nieuwe boek, Slotcouplet, wilde lezen en recenseren. Ik kende de blogs van Sander wel en heb er wel eens een gelezen. Ze maakten toen al diepe indruk, dus ik was heel benieuwd naar zijn boek.

Het verhaal

In Slotcouplet deelt longarts Sander de Hosson zijn gedachtes en gevoelens over ingewikkelde ziektegeschiedenissen. Sander behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Hij streeft, met zijn team, naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt.

Mijn mening

Slotcouplet bestaat uit korte verhalen en elk verhaal is even intens. Elk verhaal raakte mij en daarom kon ik het niet in één keer uitlezen. Na elk verhaal moest ik even bijkomen en het even laten bezinken.

Ik moest even wennen aan de schrijfstijl, maar uiteindelijk komt dit helemaal goed. Soms is het een zakelijke stijl en soms is het wat vlotter geschreven. Het is absoluut niet storend voor de verhalen.

De kippenvel is vanaf de eerste pagina aanwezig en je voelt direct de heftigheid van de verhalen. Sommige verhalen laten je kennismaken met de vergankelijkheid van het leven. Het zijn echte verhalen van echte mensen en dat maakt het indrukwekkend.

De wisselwerking tussen het zakelijk bekijken van een ziekte en de emoties van de patiënt en Sander is heel mooi gedaan. Er is een mooie balans gevonden. Soms is er een bepaalde afstand en soms ben je dichterbij de patiënt.

Slotcouplet is een verhalenbundel vol intense verhalen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Sander de Hosson voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge