Recensie: Wat we niet vertelden – Lara Prescott

Wat we niet vertelden

Van The House of Books kreeg ik het boek Wat we niet vertelden van Lara Prescott. Ik was direct gecharmeerd van de flaptekst. In deze (enthousiaste) recensie vertel ik je meer over deze goede roman. Lees je mee?

Het verhaal van Wat we niet vertelden

Dit staat op de achterkant van ‘Wat we niet vertelden’:

1956. Boris Pasternak legt de laatste hand aan zijn roman Dokter Zhivago, wetend dat het Russische volk hem nooit zal kunnen lezen. De CIA wil het boek, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, inzetten als cultureel wapen. Voor deze missie worden twee secretaresses uit de typeklas van de CIA gehaald, de ervaren Sally en getalenteerde nieuweling Irina. Hun opdracht: de Russische editie koste wat kost Rusland in smokkelen en verspreiden. Geen gemakkelijke opdracht, maar ze mogen niet falen – dit boek kan de koers van de wereldgeschiedenis bepalen.

Mijn mening

‘Wat we niet vertelden’ is fantastisch geschreven. De stijl van Lara Prescott is bijzonder. Het is vloeiend, zwierig zonder langdradige details en poespas, mooi en leest fijn. Lara geeft genoeg informatie weg om als lezer een eigen beeld te vormen. Het is perfect in evenwicht.

Vanaf de eerste pagina valt de ‘makkelijke’ stijl op. Je wordt meegezogen in het verhaal en het laat je niet meer los.

De verschillende verhaallijnen lijken enorm verschillend en raken elkaar net niet aan. Toch vormen ze samen een meesterlijk samenspel van informatie voor de lezer.

Je moet wel je hoofd bij dit verhaal houden, want anders raak je de draad van het verhaal misschien kwijt. Tegelijkertijd droom je ook weg in de wereld die Lara Prescott schept. De hoofdpersonen zijn krachtig en goed uitgewerkt. In het verhaal zit veel research. Je merkt het aan de details van de verhaallijnen. Het is perfect uitgewerkt.

De cover is eenvoudig, maar past perfect bij het verhaal en de sfeer van het boek. Laat je niet misleiden door de eenvoudige cover: dit verhaal is het meer dan waard om gelezen te worden!

Wat we niet vertelden is fantastisch geschreven! Wauw wauw wauw!

Liefs,

Veronique

*Bedankt The House of Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Wat we niet vertelden – Lara Prescott”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge