Recensie: Maurice – Anne-Laure van Neer

Het boek Maurice had ik gewonnen bij Conniesboekkies. Joepie! Ik wilde het boek Maurice heel graag lezen. De cover sprak me direct aan en ik was gewoon nieuwsgierig naar de schrijfstijl van Anne-Laure van Neer. Het eerste boek Justine van Anne-Laure staat namelijk ook nog op mijn wil-ik-lezen-lijstje.

Het verhaal van Maurice

Maurice is 65-jaar en hij is een seriemoordenaar. Hij verlost de Mensheid van bumperklevers en Alfa-mannetjes. Als zijn moeder sterft, belooft hij één ding; hij zal stoppen met moorden, maar hij mag nog een moord plegen. Hij heeft een plan (welk plan? Dan moet je het boek lezen, anders verklap ik teveel…), totdat zijn dochter met een nieuwe vriend thuiskomt. Het is een Alfa. Wat nu? Kan hij zijn plan doorzetten of komt hij in de verleiding?

Mijn mening

Ik vond het verhaal origineel en ik was nieuwsgierig. Het is een verhaal in de ik-vorm. Daar moet je van houden, maar past in dit geval erg goed bij het verhaal. Het is een vlotte schrijfstijl met de nodige dosis zwarte humor. De manier van denken van Maurice is fantastisch. Lekker droog en het laat je zelfs lachen om moord… Dit boek heeft humor met een rauw randje. Ik ben daar gek op. Dit boek is zeker een aanrader. En stiekem… ga ik Justine ook snel lezen 🙂

Mijn recensie is op de blog van Conny te lezen.

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek?

Veel liefs,

Veronique

* Bedankt Conny voor het boek.

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge