Recensie: Weg met wollig – Esther van der Voort & Huibert-Jan van Roest

Ik ben gek op boeken over taal. Weg met wollig van Esther van der Voort & Huibert-Jan van Roest sprak mijn liefde voor taal direct aan. In deze recensie ga ik je meer vertellen over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Weg met wollig

Hier gaat ‘Weg met wollig’ over:

Heb jij ook zo’n hekel aan wollige verhalen? Word je moe van het holle geblaat van je collega’s? Dan is het tijd om een schaapje te scheren. De advocaat, de manager, de ambtenaar: ze zijn soms amper te volgen.

In ‘Weg met wollig’ worden deze wollige schapen vakkundig geschoren. Lees hoe het niet moet, en hoe het beter kan. Esther van der Voort en Huibert-Jan van Roest werkten jarenlang in de meest wollige omgevingen die je kunt bedenken.

Esther was ambtenaar en Huibert-Jan advocaat. Ze ergerden zich kapot aan iedereen die heel veel woorden gebruikte om niks te zeggen. Ze troffen elkaar als stand-up comedians op het podium, waar ze leerden dat je alleen applaus krijgt als je helder spreekt. Sindsdien leren ze mensen hoe je dat doet. 

Mijn mening

De cover van ‘Weg met wollig’ sprak me direct aan. Het lammetje is goed gevonden. De ondertitel (ja, ik bedoel die tekst onder de titel…) zet direct de toon voor dit boek. Het laat eigenlijk direct zien waar dit boek over gaat.

De proloog is goed. Het laat je zien hoe dit boek tot stand is gekomen. De humor is vanaf de eerste pagina aanwezig. Het zorgt ervoor dat het geen droge stof wordt. De stijl van beide schrijvers is een mooie mix. Het is een boek dat heel makkelijk leest. Dit bedoel ik niet negatief, integendeel, het zorgt dat je gefocust blijft op het onderwerp en je het onderwerp beter in je op kan nemen. Ik kreeg een heel goed gevoel van dit boek.

De vormgeving van de boeken van Uitgeverij Haystack is altijd goed. Dat is bij dit boek niet anders. De vormgeving is tot in de puntjes doorgevoerd. Het is een verzorgd geheel.

Het boek beschrijft verschillende soorten mensen en hun typerende taalgebruik. De alliteraties bezorgden me een lach op mijn gezicht. De verschillende cases (mensen) worden heel praktisch neergezet met goede voorbeelden. Het is heel duidelijk. Je kunt eigenlijk direct aan de slag met de tips uit dit boek.

Weg met wollig is praktisch en bevat de nodige humor. De vormgeving is mooi gedaan!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Esther en Huibert-Jan voor het boek!

*Steun de lokale boekhandel en bestel je boek daar!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Weg met wollig

Auteur: Esther van der Voort & Huibert-Jan van Roest
Uitgever: Uitgeverij Haystack
ISBN ebook: 9789461264138 
ISBN paperback: 9789461264084 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge