Recensie & winactie: Geiger – Gustaf Skördeman

Toen ik de flaptekst van Geiger van Gustaf Skördeman las, was ik verkocht. Deze thriller moest ik lezen! Uitgeverij Cargo stuurde mij een recensie-exemplaar op. In deze recensie vertel ik je meer over het boek én de winactie! Lees je mee?

Het verhaal van Geiger

Hier gaat ‘Geiger’ over:

Als een oude vrouw net afscheid heeft genomen van haar kleinkinderen die even op bezoek waren, gaat de telefoon. Ze haast zich op te nemen. Uit de hoorn klinkt één woord: Geiger. Al tientallen jaren wacht ze op dit bericht, maar toch komt het onverwacht. Ze weet wat ze moet doen. De oude vrouw pakt een pistool, schroeft er een geluiddemper op en loopt naar haar man toe, die nietsvermoedend in zijn stoel zit. Ze zet de loop tegen zijn achterhoofd, haalt de trekker over, en verlaat haastig het huis.
De schokkende moord in Bromma valt buiten het werkgebied van politieagente Sara Nowak, maar haar collega’s weten dat ze het slachtoffer kent, en tegen de wil van haar leidinggevenden sluit ze zich aan bij het onderzoeksteam. De vragen stapelen zich op en het is duidelijk dat de antwoorden in het verleden liggen – een verleden waarin ooit een verwoestend plan is gesmeed dat nu tot een uitbarsting komt.

Mijn mening

‘Geiger’ begint heel rustig, maar Gustaf Skördeman zet hiermee een bepaalde sfeer neer. Het is bijna gezellig, tot de sfeer plotseling omslaat. Als een blad aan een boom draait het verhaal om. Deze verandering zet de lezer op scherp. Het is verrassend.

Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven en het is even wennen. Je kunt ze niet direct goed plaatsen. Op het moment dat alles bij elkaar komt, dacht ik: ‘WAUW!’

Als lezer weet jij net iets meer dan hoofdpersoon Sara. Het verhaal krijgt hierdoor meer vaart. Je bent benieuwd wanneer en hoe zij achter de waarheid komt. Sara is een interessant personage. Dit is het eerste deel van de serie rondom Sara Nowak. Je kunt in het begin van een serie nog niet alles weggeven en met dit in je achterhoofd leer je Sara goed genoeg kennen. Ze heeft een rauw randje en er hangt iets onverklaarbaars om haar heen. Ze heeft de kracht om een serie te kunnen dragen. Ik ben benieuwd wat zij nog meer gaat beleven.

De cover van ‘Geiger’ vind ik waanzinnig en de titel is goed gekozen. Als je het verhaal gelezen hebt, dan snap je de verwijzing.

Er zitten een aantal dubbele bodems in het verhaal en langzaam ontvouwt zich het verhaal. Er is een moment dat alles bij elkaar komt. Echt, geloof me, je valt van je stoel. Het is zo goed! Ik heb genoten van deze spannende thriller met verschillende verhaallijnen en de verfrissende stijl van Gustaf Skördeman.

Geiger heeft een waanzinnig plot en het blaast je van je stoel!

Winactie: 1x fysiek exemplaar van Geiger

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt met mijn recensie? Mooi! Je maakt nu kans op 1 fysiek exemplaar van ‘Geiger’ van Gustaf Skördeman! Je leest hier hoe je mee kunt doen aan deze winactie.

Hoe doe je mee?

Je kunt meedoen door hieronder een geldig e-mailadres achter te laten.

De winactie sluit op 11 april 2021 om 23.59 uur.

Op 12 april 2021 trek ik een lootje en neem ik via de mail contact op met de winnaar.

De winnaar dient voor 14 april 2021 23.59 uur te reageren. Reageert de winnaar later dan 14 april 2021? Dan gaat de prijs naar iemand anders!

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt als jij de winnaar bent van deze winactie en de persoonsgegevens van de winnaar worden na deze winactie verwijderd. Ik verstuur alleen je persoonsgegevens naar de uitgeverij. Zij sturen je dan jouw boek op! Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.

Veel succes!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Cargo voor de toffe samenwerking en mijn recensie-exemplaar!

Niet gewonnen? Steun de lokale boekhandel en bestel je boek daar!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Geiger

Auteur: Gustaf Skördeman
Uitgever: Uitgeverij Cargo
ISBN ebook: 9789403111513 
ISBN paperback: 9789403108919 

34 Replies to “Recensie & winactie: Geiger – Gustaf Skördeman”

 1. Hoi Veronique,

  Ik doe graag mee. In je bericht heb je trouwens overal maart staan. Ik neem aan dat je april bedoelt.

 2. Graag had ik meegedaan met de winactie voor het boek “Geiger” van Gustaf Skördeman

 3. Leuke actie ! En een boek dat zich in Zweden afspeelt zeker 🙂 Dus ik doe graag mee :
  benieuwd of de luchthaven in Bromma ook vermeld wordt, of dat ik andere zaken herken in het boek.
  Ik schrijf van elk gelezen boek tegenwoordig een bespreking op mijn instagram @de.boekenplank ; dus mocht ik winnen dan zeker ook van deze !
  Veel sukses met je blog.

 4. Ontzettend benieuwd naar deze, ik ben gek op Scandinavische thrillers en deze staat zeker op mijn wensenlijstje, ik doe graag mee 🙂

 5. Enthousiast geworden door je recensie, ik wil dit boek heel graag lezen. Sowieso lees ik heel graag Scandinavische thrillers

 6. Je hebt me zeker nieuwsgierig gemaakt met de recensie, ik doe graag mee!

 7. Ik wil wel van mijn stoel geblazen worden door dit boek en loot daarom ga mee.

 8. Hej, hej.
  Ik doe zeer graag mee. Lijkt me een zeer spannend boek.

 9. Leuk, lijkt me een mooi boek, de intro is in ieder geval top

 10. Ik doe maar wat graag mee om kans te maken op dit mooie en spannende boek Geiger van Gustaf Skördeman!

Comments are closed.