Recensie: Marathons & mokkataart – Susan Muskee

Afbeelding Cover is van Loft Books

Toen Loft Books vroeg of ik Marathons & mokkataart van Susan Muskee wilde lezen, zei ik direct ja. Ik ben gek op deze feelgoodserie (Liefde, natuurlijk) van Susan Muskee. Eerder las ik al ‘Scones & spotlights’ en ‘Polaroids & poederdozen’. In mijn recensie vertel ik je snel meer over deze heerlijke feelgood! Lees je mee?

Het verhaal van Marathons & mokkataart

Hier gaat ‘Marathons & mokkataart’ over:

In ‘Marathons en mokkataart’ is Abigail druk met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, tot ze er opeens alleen voor komt te staan omdat haar vader en broer allebei naar het buitenland vertrekken. De mannen hebben er het volste vertrouwen in dat Abigail het redt, maar daar is ze zelf niet zo zeker van… Durft ze haar naasten te vertellen dat ze eigenlijk best gestrest is, en dat ze steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden met de noorderzon vertrok?

In café The Rolling Scones ontmoet Abigail Robin, bij wie ze zonder schroom haar hart lucht. Met Robin in de buurt doet Abigail niet alleen bijzondere ontdekkingen over zichzelf, maar ook over haar familie…

Mijn mening

De feelgoodserie Liefde, natuurlijk gaat over vier vriendinnen met ieder een eigen verhaal. ‘Marathons & mokkataart’ is het derde deel en begint met een terugblik. Heel handig, want het was even geleden dat ik het tweede deel, ‘Polaroids & poederdozen’, las. Deze terugblik deed me denken aan de terugblik van een Netflix-serie. Ik houd ervan! Het is sowieso handig om de eerdere delen te lezen. Er kunnen namelijk spoilers uit de voorgaande delen in dit deel staan. Misschien is het handig om de verhalen te bundelen en uit te brengen als een bundel. Je kunt dan lekker in één keer doorlezen. Ideaal!

Ik keek enorm uit naar dit deel, want ik was benieuwd naar Abigail. In de andere delen kreeg ik namelijk niet echt hoogte van haar en ik vroeg me af wie zij was. Ze is een heel ander personage dan ik aanvankelijk dacht. Ik vond haar, door de eerste delen, gesloten. In haar ‘eigen’ verhaal komt ze goed tot haar recht. Ze is sportief, maar heeft ook herkenbare karaktereigenschappen, zoals onzekerheid en faalangst.

De stijl van Susan Muskee is enorm gegroeid. Je merkt aan alles dat het verbeterd is. De humor van Susan is heerlijk! Ik heb hardop gelachen om bepaalde opmerkingen of gebeurtenissen.

Er zit een hele toffe wending in het verhaal. Susan neemt hiermee een risico, maar ik houd ervan! Het brengt de reeks naar een hoger niveau.

De overlap met de andere verhalen is heel goed gedaan. Je zult bepaalde gebeurtenissen en personages herkennen. Als je de andere delen gelezen hebt, dan zul je bepaalde dingen eerder weten dan Abigail. Dat vond ik een leuk detail.

Ik ben benieuwd naar de laatste vriendin in deze serie!

Marathons & mokkataart is heerlijke feelgood. De humor van Susan Muskee maakt het een luchtig verhaal, maar die ene wending tilt het verhaal naar een hoger niveau. Aanrader!

Meer lezen van Susan Muskee?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is alleen als e-book te krijgen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Marathons & mokkataart

Auteur: Susan Muskee
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205500 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge