Recensie: Gebroken akkoord – Marieke Simons

Foto is van Marieke Simons

Morgen verschijnt, 10 april 2021, Gebroken akkoord van Marieke Simons. Ik mocht het boek proeflezen en vertel je vandaag alles al over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van Gebroken akkoord

Hier gaat ‘Gebroken akkoord’ over:

De concurrentie was oneerlijk. Deze strijd ging ik altijd verliezen, tenzij ik bereid was om alles op te geven. Ik had geen keuze. Na het abrupte einde van zijn succesvolle muziekcarrière en de breuk met zijn vriendin Aisling zakte Matthew in een depressie. Langzaamaan lukt het hem om uit dit diepe dal te komen en een nieuwe weg in te slaan. Het laatste wat hij kan gebruiken, is een confrontatie met zijn verleden, en met haar. Hij had Aisling nooit moeten laten gaan. Ditmaal zal Matthew haar ervan overtuigen dat zijn liefde oprecht is. Staan ze aan de rand van iets nieuws of zorgt juist zij voor dat laatste duwtje?

Mijn mening

De proloog van een ‘Gebroken akkoord’ begint sterk. Het zet je op scherp. In gedachten bedenk je als lezer allerlei vervolgstappen. Je moet doorlezen. Het eerste hoofdstuk is psychologisch erg sterk.

‘Geheim akkoord’ was de debuutroman van Marieke Simons en een aantal personages uit dit eerste boek komen terug in ‘Gebroken akkoord’. Je zou ‘Gebroken akkoord’ kunnen zien als een vervolg. Er komen wel wat spoilers in dit boek voor, maar dat is logisch als het een vervolg is. Ik heb me hier niet aan gestoord.

Ik heb genoten van de stijl van Marieke Simons. Het leest makkelijk en is heel eigen. Je merkt dat de stijl van Marieke gegroeid is. Het leest vlot en de dialogen zitten goed in elkaar.

Een aantal keren wordt het in het boek heel spannend. In het verhaal zitten een aantal flashbacks, die op een mooie manier gecombineerd worden met het ‘nu’. Dit gebeurt op zo’n bijzondere manier. Dit maakt het verhaal anders dan andere verhalen. Het is net als een goed muziekstuk: alles past perfect in elkaar.

De personages uit het eerste deel zijn nog verder uitgewerkt. Marieke laat op een bijzondere manier de groei van de personages zien. Ik kreeg zelfs even een hekel aan een personage uit het verleden. Er is ook een personage waar je van gaat houden. Ze zal je hart stelen!

‘Gebroken akkoord’ is meer dan een liefdesverhaal. Het verhaal is een feelgood, maar Marieke snijdt wel onderwerpen, zoals een drankprobleem, op een mooie manier aan. Het is een verhaal met diepere lagen. Er zitten een aantal goede wendingen in het verhaal. Sommige zullen je verbazen!

Ik heb genoten van ‘Gebroken akkoord’. Ben je nog op zoek naar een mooie feelgood? Ik raad je deze aan!

‘Gebroken akkoord’ is net een perfect muziekstuk: de verhaallijnen, de personages en het plot sluiten naadloos bij elkaar aan met een waanzinnig einde als finale!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Marieke Simons voor het proeflezen en het boek!

Steun je lokale boekhandel en bestel je boek daar!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Gebroken akkoord

Auteur: Marieke Simons
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij
ISBN paperback: 9789492844941 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge