Duorecensie: &jij – Jan-Jaap Lukas

&jij coverSamen met mijn zusje, Michelle, las ik het boek &jij van Jan-Jaap Lukas. &jij is een inspirerend (werk)boek om jouw persoonlijke visie te bepalen. Ik kreeg het boek opgestuurd door Boomuitgevers Amsterdam. In deze recensie vertellen wij wat we van dit praktische boek vinden.

Het boek

Als je honderd uur van je tijd investeert om je persoonlijke visie te maken en om een strategie te bepalen, zul je minder tijd verspillen aan voor jou onbelangrijke zaken. Een persoonlijke visie geeft houvast en zet jouw gevoelens en ideeën om in daden.

Met de vier kernvragen in &jij werk je jouw persoonlijke visie uit. Je kijkt naar wat je kunt, wat belangrijk voor je is en vooral wat je wil bereiken. Het geeft je richting en focus in je leven en je carrière.

Onze mening

De samenvatting van het boek klonk inspirerend en motiverend. De cover van het boek is heel tof en het blauw knalt er echt uit.

We misten echter de persoonlijkheid van Jan-Jaap in het boek. Soms was de uitleg nogal zwaar en had het luchtiger gekund. Het is soms erg theoretisch. Dit boek past niet bij ons en dan merk je dat de opdrachten in het boek moeilijker gaan. Wanneer je op zoek bent naar je persoonlijke visie, dan is dit boek zeker een aanrader. Je leert jezelf kennen en komt jezelf soms tegen. Alleen is het belangrijk dat je ervoor openstaat.

De anekdotes in het boek zijn leuk en de interviews met verschillende mensen zijn interessant en inspirerend. Het is een praktisch boek met praktische opdrachten. De opdrachten worden duidelijk uitgelegd en sommige vragen zetten ons aan het denken. De vormgeving van het boek is erg goed gedaan. Het nawoord van Jan-Jaap, in de vorm van een e-mail, vonden we leuk en was persoonlijk.

&jij is een praktisch, inspirerend boek.

Bedankt Michelle voor het lezen van &jij!

Liefs,

Michelle & Veronique

*Bedankt Boomuitgevers Amsterdam voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Duorecensie: &jij – Jan-Jaap Lukas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge