Recensie: Dwaalspoor – Pjotr Vreeswijk

Dwaalspoor - Pjotr VreeswijkVan Uitgeverij LetterRijn mocht ik meedoen met de blogtour rondom het boek Dwaalspoor van Pjotr Vreeswijk. Toen ik voor de eerste keer het boek zag, vond ik de cover indrukwekkend. Het verhaal zit interessant in elkaar en het zou echt kunnen gebeuren…

Het verhaal

Alex De Klerck is een ex-agent van OPERATIONS. Dit is een geheime Europese antiterreureenheid. Alex krijgt een mysterieus bericht en reist af naar Brussel.

Dertienduizend kilometer verderop komt er een oude dieseltrein in beweging. De lading en de bestemming zijn onbekend.

Alex komt in Brussel en daar lijkt alles te zijn veranderd. Zijn oude werkgever keert zich tegen hem en er is een brand met een dodelijke afloop. Alex neemt contact op met zijn laatste bondgenoot: Suzanne Boyle. Zij is een computerexpert en een oude vriendin van Alex. Ze proberen het bericht te ontcijferen en daarbij worden alle geschreven en ongeschreven regels verbroken…

Mijn mening

Door de flaptekst was ik heel nieuwsgierig naar het verhaal, maar het viel een beetje tegen. Het duurde even voor ik in het verhaal zat. Er komt heel veel informatie op je af en soms raakte ik het spoor kwijt. Toen ik weer in het verhaal zat, las het heerlijk weg.

De hoofdstukken beginnen met een plaatsaanduiding. Dat maakte het goed leesbaar. Daarnaast zijn de hoofdstukken kort en zitten ze vol momenten van actie.

Dwaalspoor is het tweede boek met in de hoofdrol Alex De Klerck. In het eerste boek, Masterplan, leer je Alex ook al kennen. Ik heb Masterplan niet gelezen en daardoor was dit mijn eerste kennismaking met Alex.

Er zijn verschillende verhaallijnen en dat was in het begin even wennen. De verschillende personages zijn interessant en hebben allemaal verschillende achtergronden. Toch blijven de personages oppervlakkig en worden ze niet verder uitgediept. Je hebt het idee de personages nog niet te kennen.

De titel is heel goed gevonden en past zeker bij het verhaal. Het plot zit goed in elkaar en is verrassend. Het nawoord, een beschrijving van het schrijfproces en de personages,  is leuk gedaan en geeft het boek een persoonlijk tintje.

Dwaalspoor is een verhaal vol actie en interessante personages.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek en mijn deelname aan de blogtour.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge