Ik ben geslaagd!

Ik had nooit gedacht dat ik deze blogpost ooit zou schrijven, maar ik ben geslaagd! In dit artikel ga ik je meer over mijn afstuderen vertellen. Lees je mee?

Afstuderen

Ik heb hem!

Dit zei ik tegen mijn vriend, mijn ouders en mijn zusje toen ik hun belde met het nieuws. Daarna barstte ik in tranen uit. Alle spanning kwam er in één keer uit. Wat was dit intens!

Ik volgde de hbo-deeltijdopleiding Communicatie & Multimedia Design bij de LOI. Normaal heb je je Mondelinge Afstudeerzitting in Leiderdorp, maar nu ging het online vanwege de coronacrisis. Je studeert eigenlijk af aan de eettafel. Ergens heel bijzonder om het op deze manier af te sluiten. Liever sprak ik in een grote zaal, maar dit was ook leuk.

De mondeling was via Teams en dat is toch altijd anders. Ik was enorm nerveus van tevoren. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest.

Ik kreeg vragen over mijn afstudeeronderzoek en later over mijn eigen ontwikkeling. Daarna moest ik even uit de meeting en gingen de docenten overleggen. Dit waren de langste 20 minuten van mijn leven. Het was zo spannend. Voor mijn gevoel ging het zo slecht en ik voelde me ontzettend onzeker. Na 20 minuten mocht ik weer de meeting in en…. IK WAS GESLAAGD met een 8! Ik kreeg nog feedback en daarna was het voorbij.

Ik heb even een momentje genomen om tot mezelf te komen. Ik heb 7 maanden moeten wachten op een datum en daardoor had ik het idee alsof ik bepaalde delen van mijn onderzoek niet meer wist. Na mijn mondeling kwam al deze opgebouwde spanning eruit. Het was bizar, leuk, intens en fantastisch!

Daarna heb ik iedereen gebeld en werd ik overspoeld met berichten en telefoontjes. Het was een geweldig gevoel 🙂

We hebben de vlag uitgehangen en ’s avonds sushi gegeten. Het was een fijne dag!

En nu?

De vraag die mijn docent mij stelde en die ik later ook van familie en vrienden kreeg: ‘En nu?’

Eerlijk? Geen idee nog. Ik merk dat ik eerst even moet opladen en bijkomen. Maar misschien begin ik wel voor mezelf, ga ik in loondienst of wel allebei. Geen idee. En ik hoef het nog niet te weten. Het komt vanzelf op mijn pad 🙂

Ik ga in ieder geval nog een blog schrijven over mijn ervaringen met een deeltijdstudie en de LOI.

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge