Recensie: Droom, durf, donut – Vanessa Gerrits

Elke maand schreef ik een recensie voor het leuke platform Feelgoodboeken.nl. Vandaag heb ik de recensie van Droom, durf, donut van Vanessa Gerrits voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Droom, durf, donut

Hier gaat ‘Droom, durf, donut’ over:

In ‘Droom, durf, donut’ werkt Shaena O’Daleigh in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen! Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop…

Mijn mening

Mocht je nou de twee voorgaande delen niet hebben gelezen, dan is dat geen probleem. Vanessa Gerrits zorgt namelijk voor een goede terugblik op de voorgaande delen. Je krijgt hier wel spoilers te lezen uit deel één en twee. Mocht je dit niet willen, dan raad ik je aan om te beginnen bij  ‘Leef, lach, loch’ (het eerste deel). 
De terugblik zorgt ervoor dat je weer even weet wat er is gebeurd. Het brengt je terug in het verhaal. Slim gedaan! 

De titel vind ik geweldig gevonden. De cover is lekker zoet. Het past perfect bij de lekkere sfeer in het boek. Eigenlijk wil je direct beginnen met lezen! 

Dit is het derde deel in deze serie en je merkt dat de stijl van Vanessa Gerrits echt is gegroeid. Het leest fijner en het voelt allemaal beter aan. De serie komt nu nog beter tot zijn recht. Sommige stukjes zijn heel grappig. 

Boven elk hoofdstuk staat een quote en deze kon ik niet zo goed plaatsen. Deze hadden voor mij geen toegevoegde waarde. 

Het verhaal is een tikkeltje voorspelbaar, omdat je bepaalde gebeurtenissen al gelezen hebt in de voorgaande delen. Ik vond dit echter niet storend. Het was leuk om het verhaal vanuit een andere invalshoek te lezen. 

In de andere delen las je vanuit het perspectief van Esme en nu lees je vanuit Shaena. Ik vond haar in de eerdere delen een apart personage en ik kreeg geen hoogte. In dit deel maakt Vanessa dat helemaal goed. Shaena is juist een leuk personage met verschillende laagjes. Je leert haar in dit deel goed kennen!

Het einde vond ik minder, maar ik wilde gewoon meer over de avonturen van Shaena lezen. 

Ik heb genoten van dit derde deel! 

Meer lezen van deze serie?

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Droom, durf, donut

Auteur: Vanessa Gerrits
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205944 
Prijs ebook bij Bol.com: €3,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge