Recensie: Verliefd, verloofd, verkleumd – Vanessa Gerrits

Verliefd verloofd verkleumd

Elke maand schreef ik een recensie voor het leuke platform Feelgoodboeken.nl. Vandaag heb ik de recensie van Verliefd, verloofd, verkleumd van Vanessa Gerrits voor je. Lees je mee?

Het verhaal van Verliefd, verloofd, verkleumd

Hier gaat ‘Verliefd, verloofd, verkleumd’ over:

Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken. Tenminste, als ze in de North Ness Inn niet voor een onverwachte uitdaging komen te staan…

Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden?

Mijn mening

‘Verliefd, verloofd, verkleumd’ is een heerlijk verhaal. Je krijgt gewoon direct zin in de kerst en sneeuw. De cover past perfect bij de sfeer van het verhaal. Hij is goed gekozen! 

Deze novelle is anders dan het vorige deel (‘Leef, lach, loch’) en het duurde even voor ik in het verhaal zat. Het was een tijdje geleden dat ik ‘Leef, lach, loch’ gelezen had en daardoor moest ik even wat gebeurtenissen terughalen. Je kunt beide verhalen prima los lezen, maar als je in het verhaal wilt blijven zitten, dan kun je ze het beste achter elkaar lezen. Je krijgt echter ook prima uitleg over een aantal gebeurtenissen uit deel één, dus je hoeft niet eerst deel één te lezen. Wil je echter geen spoilers? Lees dan eerst deel 1. 
 
Je leert in dit deel ook de andere personages beter kennen. Het draait niet alleen om Esme. Esme wordt beter uitgewerkt, maar ook de andere personages komen aan bod. 

Je merkt dat de stijl van Vanessa Gerrits is gegroeid. Het is vlotter en leest nog fijner. Ik heb soms hardop gelachen om bepaalde humor. 

Ik ben benieuwd of er nog meer avonturen komen! 

De recensie van deel één (‘Leef, lach, loch’) is hier te lezen.

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verliefd, verloofd, verkleumd

Auteur: Vanessa Gerrits
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205760  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge