Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk Eng

Logo Kinderboekenweek
Bron: Kinderboekenweek

Van 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is Gruwelijk Eng! In dit artikel vertel ik iets meer over de Kinderboekenweek en vertel ik over mijn favoriete, gruwelijk enge kinderboeken. Lees je mee?

Kinderboekenweek 2017

Kinderboekenweekgeschenk
Bron: Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek vindt plaats van 4 tot en met 15 oktober en staat in het teken van ‘Gruwelijk Eng’.

Bij besteding van 10 euro aan kinderboeken, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk  Kattensoep van Janneke Schotveld cadeau. Het boek heeft prachtige illustraties van Annet Schaap.

 

 

Knikkeruil prentenboek
Bron: Kinderboekenweek

Daarnaast is het speciale Prentenboek voor de Kinderboekenweek uitgebracht. Het prentenboek heet Knikkeruil en is gemaakt door schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden.

 

In bibliotheken en boekhandels zijn verschillende activiteiten te vinden rondom het thema van deze week. Verschillende scholen besteden ook aandacht aan de Kinderboekenweek.

Mijn favorieten

Vroeger, toen ik klein was, las ik niet zo vaak enge kinderboeken. Ik vond het ‘eng’. Toch had ik mijn favorieten en die verslond ik dan ook:

1. Dolfje Weerwolfje- Paul van Loon

Ik vond deze boeken fantastisch. Ze waren wel een beetje eng (althans in mijn beleving…), maar dat vond ik eigenlijk wel leuk. De verhalen zaten vol fantasie.

 2. Heksen – Roald Dahl

Of ik dit een eng boek moet noemen, weet ik niet. Ik weet alleen dat ik het vroeger enorm eng vond. Die heksen vond ik gruwelijk en na het lezen van dit boek duurde het even voor ik in slaap viel… Het maakte indruk op me!

3. De Griezelbus – Paul van Loon

O help! Ik vond dit zo eng! Maar toch was het ergens ook een favoriet…

4. Harry Potter – J.K. Rowling

De boekenserie van Harry Potter las ik pas later, maar ik vond ze doodeng! Ik droomde over Jeweetwel en werd bang van de avonturen van Harry. Tegenwoordig is de angst weg.

Veel plezier de komende dagen met de Kinderboekenweek!

Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van de Kinderboekenweek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt CPNB voor de foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge