Maand van de Geschiedenis #1: Welkom!

Logo Maand van de Geschiedenis
Logo van de Maand van de Geschiedenis

De maand oktober staat in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Ik ben gek op geschiedenis. Het vertellen van verhalen van vroeger vind ik fantastisch en ik wilde graag aandacht geven aan deze maand. In dit artikel vertel ik je meer over deze maand en over de komende artikelen!

Wat is de Maand van de Geschiedenis?

Eigenlijk is geschiedenis altijd aanwezig. Om het heden te begrijpen, moet je kijken naar het verleden. In de maand oktober wordt geschiedenis onder de aandacht gebracht. Dit wordt gedaan op allerlei creatieve en opvallende manieren. In heel Nederland zijn verschillende activiteiten te vinden, maar ook op de site van de Maand van de Geschiedenis staat meer informatie.

Dit jaar is de veertiende editie van de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar organiseert het Nederlands Openluchtmuseum voor de zesde keer deze maand. Daarnaast heb je ook de Nacht van de Geschiedenis, georganiseerd door het Rijksmuseum. Boekenhandels en bibliotheken zullen in het teken staan van deze bijzondere maand. Er wordt ook de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt. Dit is de prijs voor het beste geschiedenisboek.

Thema: Geluk

Elk jaar heeft de maand een thema. Dit jaar is het thema ‘Geluk’.

Tegenwoordig zijn we veel bezig met vinden van geluk. Maar gingen we vroeger al op zoek naar geluk?  En hoe belangrijk is vrijheid hierin? Of speelt dit geen rol van betekenis? Iedereen kijkt anders naar ‘geluk’. Voor de een is het geluk van anderen belangrijker en voor anderen is status en macht een vorm van geluk. Maar je kunt ook geluk vinden in kleine, alledaagse dingen.

Artikelen op Veronique’s Boekenhoekje

Maand van de geschiedenisIk vind geschiedenis een mooi thema en daarom wilde ik aandacht besteden aan deze maand. De komende weken zal er vier keer een artikel online komen dat te maken heeft met deze maand: van mijn eigen liefde voor geschiedenis tot aan boeken en films.

Tot snel!

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge