Leesreactie: Mijn Held – Ineke van Lier en Marjolein Vink

In Leesreactie vertel ik over een boek dat ik gelezen heb, maar ik deel ook mijn gedachtes/reacties tijdens het lezen. Daarnaast vertel ik meer over het boek en geef ik mijn mening. Vandaag staat er een bijzonder boek centraal: ‘Mijn held’ van Ineke van Lier met tekeningen van Marjolein Vink.

Ik kwam het boek tegen op Twitter en de voorkant sprak me aan. Op de website Mijnheld.nu  vond ik het mooie verhaal van dit boek. Het raakte me en trok me aan. Ik wilde dolgraag dit boek met jullie delen. Gewoon, omdat ik geloof in de schoonheid van dit verhaal. Ik mailde Ineke en ik kreeg een boek van de uitgever Aerial Media Company opgestuurd (waarvoor enorme dank).

Het verhaal

Het verhaal gaat over een asielhond en een gevangene. Ze zijn bij elkaar gebracht door de Stichting Dutch Cell Dogs. Het is een waargebeurd verhaal en gaat over de weg naar vrijheid en vriendschap.

Leesreacties

Het boek raakte me al van tevoren (hier later meer over) en ik was al ontroerd. Hieronder mijn gedachtes vooraf, tijdens en na het lezen.

“Wauw! Die kaft is echt tof! Bijzonder verhaal.”

“Ooh!! Het rijmt. Wat gaaf!”

“Dit verhaal raakt me. Die illustraties maken het beeldend en zo tastbaar.”

“Ik wil Dorus!”

“Dit verhaal is zo mooi. En ontroerend, lief en alles…” (Lekker duidelijk ook…)

“Mijn hondenhart breekt. Wat een liefde wil hij geven!” (Bij een ontroerend stukje dat ik herkende..)

“JAAA! Hoe kun je een hond achterlaten?!”

“Zo… dit stukje komt even binnen…zo bijzonder. Dan wordt het toch echt..” (Dit is bij een stukje aan het eind. Meer zeg ik niet…)

Mijn reactie na de laatste zin van het boek: “Wauw. Even bijkomen. Dit is zo bijzonder. Dankbaar…”

Persoonlijk en mijn mening

Dit boek bezorgde mij kippenvel. Het was zo ontroerend mooi. Ik was geraakt op alle mogelijke manieren; door de schrijfstijl, de emoties, de ‘simpelheid’ van de tekst en de illustraties.

Het verhaal raakt me, omdat het herkenbaar is. Mijn moeder heeft een hondje. Hij heet Tommy en is nu 3 jaar bij ons. Tommy komt uit het asiel en is achtergelaten in het bos. Hij zat vastgebonden aan een boom, had overgewicht (15 kg!) en zat vol klitten, had oorontstekingen en kennelhoest. Drie jaar geleden besloten wij dat wij graag een hondje wilden. Het moest er een uit het asiel zijn. Tommy zagen we op de site van de dierenbescherming. Na een koppelingsprocedure mochten we hem bezoeken en even met hem wandelen. Het moment dat hij los mocht en op ons afrende, was een filmmoment. Hij wilde knuffelen en spelen. We waren allemaal op slag verliefd. Tommy mocht een dag later mee en het was fantastisch. Hij kende al veel commando’s en was (en is) zo lief. Hij is een echte knuffelkont.

De vraag die ook terugkomt in het boek is: waarom? Waarom werd Tommy achtergelaten? Waarom werd de hond in het boek achtergelaten? Wie laat überhaupt zijn hond achter? Allemaal vragen waarop ik geen antwoord wil en kan geven. Ik kan er gewoon niet bij…

Ik vind het mooi hoe Ineke aandacht heeft gegeven aan dit probleem, maar ook aan het werk dat Stichting Dutch Cell Dogs doet. Dit boek is een aanrader!

Mijn mening

Mijn held is een waargebeurd verhaal over een asielhond en een gevangene. Ze zijn samen gebracht door de stichting Dutch Cell Dogs.

Het verhaal is prachtig geschreven en heeft mooie illustraties van Marjolein Vink. De herkenbaarheid van het verhaal is prachtig. De emoties worden goed overbracht in relatief simpele bewoordingen.

De korte stukjes tekst in combinatie met de tekeningen maken dit boek af. Het is een verhaal dat je graag deelt met anderen. Het is gewoon een verhaal dat je raakt.

De vormgeving van het boek past bij het verhaal. En de paginanummering is origineel. Gewoon mooi!

Ben jij benieuwd naar dit verhaal?

Veel liefs,

Veronique

*Bedankt Aerial Media Company voor het boek. En bedankt Ineke en Marjolein voor dit bijzondere verhaal!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Bol Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge