Uitgelicht: Bijna echt gebeurd – Liane Moriarty

Het boek Bijna echt gebeurd had ik al vaker in mijn handen gehad. De cover trok me aan. Het verhaal maakte me nieuwsgierig en ik was benieuwd naar de schrijfstijl van Liane Moriarty, want ik kende haar niet. Maar of het beviel? Dat lees je vandaag in deze uitgelicht.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Sam en Clementine. Ze hebben alles wat ze willen: twee dochtertjes, een goede baan voor Sam en Clementine heeft een belangrijke auditie op het programma staan. Zij is namelijk celliste. Clementine is al heel lang bevriend met Erika. Ze hebben een gecompliceerde vriendschap. Wanneer Sam en Clementine op bezoek gaan bij Erika en Oliver (man van Erika), worden ze allemaal onverwachts uitgenodigd voor een barbecue bij de buren van  Erika en Oliver. Twee maanden later vragen ze zichzelf af: waarom zijn we naar die BBQ gegaan?

Mijn mening

O, lieve help. Ik had zoveel verwachtingen en die kwamen, helaas, niet uit. De cover trok mijn aandacht en de titel maakte mij nieuwsgierig. Het voelt aan als een teleurstelling. Jammer, want de schrijfstijl vond ik erg prettig. Misschien ligt het aan de verschillende perspectiefwisselingen? Ik kwam moeilijk in het verhaal en ik ging mij ergeren aan de personages. Ik snapte de verbanden tussen de personages niet en sommige dingen vond ik heel vreemd. Het gevoel “wat-is-er-dan-gebeurd?” achtervolgde me door het hele boek. En toen het eindelijk zover was, viel het tegen (nou, de gebeurtenis niet, maar de manier waarop het gebracht werd wel.) Ik vond het zo jammer.

Achteraf las ik veel lovende recensies over dit boek. Misschien paste het niet in mijn verwachtingenpatroon? Jammer. Maar… misschien heb jij dit boek wel gelezen en vond je het fantastisch. Dat mag. En daarom is lezen leuk; iedereen heeft zijn eigen smaak en mening.

Heb jij dit boek gelezen?

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge