Uitgelicht: Diagnose te ver & Diagnose vervolgd – Rachel Celine

Vandaag niet één, maar twee boeken in de spotlight! Ik leerde schrijfster Rachel Celine kennen via Twitter en we raakten aan de praat. Zij vroeg mij of ik haar boeken wilde lezen. Natuurlijk! Ik was benieuwd naar de verhalen. Tipje van de sluiter: Wauw!

Diagnose te ver- Het verhaal

Rachel is 19 jaar en woont in Flevoland. Ze verhuist naar Maastricht om daar te gaan werken. Op een avond wordt Rachel achtervolgd door een man met een mes. Als gevolg van dit incident krijgt Rachel steeds meer last van angsten en somberheid en zoekt hulp. Ze blijkt in een psychose te zitten en heeft dringend hulp nodig. Is dit terecht? En zijn alle vreemden geluiden in huis er wel?

Diagnose te ver- Mijn mening

Diagnose te ver is het eerste boek dat Rachel Celine heeft geschreven.  Het is voor een deel waargebeurd en een deel fictie. Het boek telt 30 pagina’s en  las als een tierelier. Ik werd er door meegezogen en kon het niet meer wegleggen. Tijdens het lezen werd ik geraakt door het verhaal en door de gevoelens van verdriet en wanhoop. Het is een verhaal dat binnenkomt. De schrijfstijl is aangenaam en vlot.

Een leuk puntje; ik woon in een dorp vlakbij Sittard en de plaatsnamen die voorkomen in het boek, herkende ik.

Diagnose vervolgd- Het verhaal

Het verhaal over Rachel gaat verder. Ze heeft een psychose en moet worden opgenomen. Hier leert ze omgaan met haar klachten. Ze doet er alles aan om haar leven op de rit te krijgen.

Diagnose vervolgd- Mijn mening

Dit verhaal vond ik eigenlijk nog heftiger dan het tweede deel. Het einde vul je als lezer zelf in, dat vond ik bijzonder goed gedaan. Het is een verhaal dat meer binnekwam dan het eerste deel. Ik was beduusd en moest even bijkomen. Ik ben onder de indruk van het talent van Rachel!

 

Bedankt Rachel Celine voor deze boeken!

Liefs,

Veronique

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge