Recensie: Over het spoor – Eva Keuris

Bij uitgeverij Prometheus won ik de proefversie van het boek Over het spoor van Eva Keuris. Het kwam in een envelop aan en bevatte allemaal losse vellen. Het ‘boek’ bestond uit puur en alleen de tekst en de snijtekens voor de drukker. Ik vond het heel bijzonder om zo’n exemplaar te mogen krijgen.

Het verhaal

Jordi de Wit wordt vermist op donderdag 21 augustus om 20.30 uur. Om 23.34 uur wordt er een lichaam gevonden in een vijver op anderhalve kilometer van de plek, waar Jordi voor het laatst werd gezien. Het is al snel duidelijk dat het niet gaat om een natuurlijke dood. Na de moord worden er drie puberjongens opgepakt. Ghostwriter Stella besluit, uit fascinatie en de dubieuze schuld van de puberjongens, een boek te schrijven over de meest charismatische, hoogopgeleide jongen van het stel. Hij woont aan de ‘goede kant’ van het spoor. Hij heet Ingmar. Het is de kans voor zijn familie om zijn onschuld te bewijzen. Stella en Ingmar komen dichter bij elkaar, maar de waarheid drijft steeds verder weg. Wat is er nu gebeurd?

Mijn mening

Het boek is een psychologische thriller. En er werden wat spelletjes met mijn hoofd gespeeld. In het begin leer je alle personen kennen en deze worden vrij goed beschreven. Niks blijft aan de verbeelding over en Eva werkt alles tot in de puntjes uit. De verschillende soorten delen in het boek houden de vaart er goed in. In het begin moest ik even wennen. Er was veel uitleg, maar later heb je deze uitleg nodig. Je leert Stella als persoon kennen. En soms wordt er afgedwaald van de hoofdlijn van het verhaal. Maar… het verhaal gaat als een speer. En ik vind de toevoeging van de feitjes over de ‘echte’ zaken erg interessant.

Wil je meer weten? Lees dan mijn recensie hier.

Veel liefs,

Veronique

 

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge