Recensie: Over het spoor – Eva Keuris

Bij uitgeverij Prometheus won ik de proefversie van het boek Over het spoor van Eva Keuris. Het kwam in een envelop aan en bevatte allemaal losse vellen. Het ‘boek’ bestond uit puur en alleen de tekst en de snijtekens voor de drukker. Ik vond het heel bijzonder om zo’n exemplaar te mogen krijgen.

Het verhaal van Over het spoor

Jordi de Wit wordt vermist op donderdag 21 augustus om 20.30 uur. Om 23.34 uur wordt er een lichaam gevonden in een vijver op anderhalve kilometer van de plek, waar Jordi voor het laatst werd gezien. Het is al snel duidelijk dat het niet gaat om een natuurlijke dood. Na de moord worden er drie puberjongens opgepakt. Ghostwriter Stella besluit, uit fascinatie en de dubieuze schuld van de puberjongens, een boek te schrijven over de meest charismatische, hoogopgeleide jongen van het stel. Hij woont aan de ‘goede kant’ van het spoor. Hij heet Ingmar. Het is de kans voor zijn familie om zijn onschuld te bewijzen. Stella en Ingmar komen dichter bij elkaar, maar de waarheid drijft steeds verder weg. Wat is er nu gebeurd?

Mijn mening

Het boek ‘Over het spoor’ valt onder de noemer ‘psychologische thriller’. En er werden wat spelletjes gespeeld met mijn hoofd. De vele vragen die aan het eind worden beantwoord, maken het verhaal spannend tot de laatste pagina.

De personages worden uitgebreid besproken en de beschrijvingen zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Stella is de hoofdpersoon. Zij besluit uit fascinatie voor de zaak een boek te schrijven over Ingmar. Je leert Stella goed kennen. Het wordt een vriendin van je. Soms wordt er afgedwaald van het hoofdverhaal en raak je op een zijspoor.

De verschillende delen van het verhaal (stukken van het boek van Stella afgewisseld met de avonturen van Stella) houden de snelheid in het boek. Je vraagt af: “wat is er gebeurd die avond? Zijn ze onschuldig?” Je wilt doorlezen tot het einde van het boek. De verwijzingen naar ‘echte zaken’ maken het verhaal rond.

Update: Meer lezen van Eva Keuris? Ze schreef o.a. Alledaags geweld.

Veel liefs,

Veronique

Bol Algemeen


*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge