Recensie: Alledaags geweld – Eva Keuris


Auteur Eva Keuris ken ik van haar debuut ‘Over het spoor‘. Ik las zelfs de proefversie in 2017! Alledaags geweld is een nieuwe roman met een flitsende cover. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Alledaags geweld

Van de ene op de andere dag wil Heleens zoon Jonah haar niet meer zien. Heleen begrijpt er niets van, maar kan niet anders dan Jonahs contactverbod respecteren.
Na een jaar belt hij haar. Inmiddels is hij verhuisd naar een dorp bij haar in de buurt en heeft hij een nieuwe vriendin, Floor, die zwanger is van hun zoontje. Alsof er niets gebeurd is maakt Heleen ineens weer onderdeel uit van Jonahs leven. Ze kan het goed vinden met Floor, die zich wat verloren voelt in het dorp, zonder rijbewijs, zonder werk, met kind.
Floor neemt Heleen in vertrouwen over haar relatie, die niet altijd zo liefdevol is als het op Instagram lijkt. Terwijl Floor twijfelt of haar escalerende ruzies met Jonah normaal zijn of een symptoom van een toxische relatie, wordt Heleen geconfronteerd met de naakte waarheid over haar huwelijk met Jonahs overleden vader en over hoe dat Jonah heeft gemaakt tot wie hij is.

Mijn mening

‘Alledaags geweld’ heeft een toffe cover. Hij is feloranje met het silhouet van een beer. Het is er een die zeker opvalt in de boekhandel. Het is een boek van 216 pagina’s en dat maakt hem relatief dun.

Eva Keuris kende ik van haar debuut ‘Over het spoor’. Dit was een thriller en een heel ander soort verhaal dan ‘Alledaags geweld’. De schrijfstijl is strak en zonder poespas. Met weinig woorden weer Eva Keuris veel te zeggen. Het is gewoon elegant geschreven.

Het begin is sterk en je merkt meteen dat het schuurt. Tegelijkertijd is het emotioneel. Achter de personages zit veel meer verscholen. Je leert ze stapsgewijs kennen. Het is een schrijnend verhaal en bevat zo veel lagen. Het is een dun boek met heel veel diepgang.

Het is een indringend verhaal. Soms is het ook pijnlijk. De vergelijking met het verleden en hoe alles met elkaar in verbinding staat, vind ik heel mooi gedaan. Het is zo’n sterk verhaal!

Alledaags geweld is een indringend en pijnlijk verhaal. Het is heel sterk!

Meer van Eva Keuris?

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Prometheus voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Alledaags geweld

Auteur: Eva Keuris
ISBN e-book: 9789044636963
ISBN paperback: 9789044636956

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge