Recensie: Angryboys, de wolven van Amsterdam – Lyona Rose

Cover van Futuro Uitgevers

Van Futuro Uitgevers mocht ik Angryboys, de wolven van Amsterdam van Lyona Rose proeflezen. Vanaf vandaag, 21 juli, is het boek verkrijgbaar! In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit mooie verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Angryboys, de wolven van Amterdam

Het leven van de jonge Dalvino in Suriname bestaat uit het overleven van de armoede en zijn gewelddadige vader. Dalvino groeit op in de schaduw van zijn enige held, zijn oudere broer Rico die hem beschermt en liefde geeft.

Wanneer hij naar Nederland verhuist, verandert het leven van de rustige Dalvino. Hij komt door onverwachte gebeurtenissen in aanraking met de Nederlandse onderwereld en raakt betrokken bij een misdaadorganisatie in Amsterdam.

Door zijn onbewust diepe verlangen naar geld en aanzien raakt Dalvino steeds verder van zichzelf en de realiteit verwijdert. Wanneer hij ook nog zijn hart verliest aan de beeldschone Vanessa, komt Dalvino voor nog meer dilemma’s te staan.

Het boek geeft een rauwe levensschets van een jongen die zijn weg probeert te vinden in de onderwereld, waar wantrouwen de norm is en geld zowel vriend als vijand is. Zal hij hieraan kunnen ontsnappen?

Mijn mening

‘Angryboys, de wolven in Amsterdam’ is een fascinerend verhaal over het leven van een jongen uit Suriname, die later naar Nederland gaat en langzaam in de onderwereld komt. Het is een verhaal vol dilemma’s. Ik vond het een intrigerend verhaal. Je wordt vanaf de eerste pagina in het verhaal gezogen.

Langzaam verandert Dalvino in iemand die hij eigenlijk niet wil zijn. Het gaat zo geleidelijk en langzaam. Je merkt het als lezer eigenlijk pas als het te laat is. Dit heeft Lyona Rose op zo’n mooie manier gedaan. Ik vond het een verfrissend verhaal.

Het is schrijnend en ergens heel verdrietig. Het is realistisch en heel menselijk neergezet. Soms werd ik een beetje misselijk en draaide mijn maag om. Sommige gebeurtenissen zijn zo goed geschreven. Lyona Rose durft maatschappelijk thema’s aan te halen.

Het einde is mooi. Alles komt bij elkaar en is verrassend. Ik vond het een feestje om het verhaal te lezen. Het is een opmerkelijke roman die me regelmatig kippenvel opleverde!

Angryboys, de wolven van Amsterdam bezorgde me kippenvel!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Futuro Uitgevers voor het proeflezen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Angryboys, de wolven van Amsterdam

Auteur: Lyona Rose
ISBN paperback: 9789083331133

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge