Recensie: De schaduw van Parijs – Guillaume Musso


Toen ik De schaduw van Parijs van Guillaume Musso ontving, was ik zo enthousiast dat ik direct begon met lezen. In één avond las ik hem uit. Het is zo’n verrassende thriller! In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal De schaduw van Parijs

In ‘De schaduw van Parijs’ van bestsellerauteur Guillaume Musso ontwaakt Mathias Taillefer na een hartaanval in een ziekenhuisbed. Naast hem zit een onbekende vrouw. Ze heet Louise Collange en is een vrijwilliger die cello speelt voor patiënten. Maar dat is ze nu niet van plan. Ze weet dat Mathias politieagent is geweest, en heeft een ongebruikelijk verzoek: ze vraagt hem om haar te helpen bij het vinden van de moordenaar van haar moeder. Hoewel de politie de zaak heeft afgedaan als een ongeluk, is Louise ervan overtuigd dat er meer aan de hand is.

Mathias is in eerste instantie terughoudend, maar stemt uiteindelijk tóch in. Louises vraag leidt tot een duizelingwekkende en koortsachtige speurtocht waarin niets (of niemand) is wat het lijkt, en die gevaarlijker is dan Mathias of Louise ooit had kunnen denken…

Mijn mening

‘De schaduw van Parijs’ was mijn eerste boek van auteur Guillaume Musso en ik ben onder de indruk. Wat is dit een verrassende thriller! Het verraste me op zoveel fronten: de stijl, hoe het verhaal loopt, de wendingen en de personages. Het is zo goed!

Guillaume Musso heeft een heerlijke stijl. Het is joviaal (het gaat met een bepaald gemak) en toverde een lach op mijn gezicht. Het is gewoon een leuke stijl.

In het begin vond ik het een gezellige detective. Vooral in het begin weet Guillaume Musso je hierdoor op een dwaalspoor te brengen. Het wordt opeens heel spannend en er zit zo’n grote plottwist in. Die vond ik heel verrassend. Daarna volgen de gebeurtenissen elkaar snel op en vallen alle puzzelstukken langzaam in elkaar. Het is gewoon heel goed!

Mathias Taillefer en Louise Collange zijn een leuk duo. Het is lekker tegenstrijdig. Je vergeet soms wel de leeftijd van Louise Collange. Ze is heel volwassen voor haar leeftijd. Er zitten een aantal grafische tekeningen in het boek en dat is leuk, maar had voor mij geen meerwaarde.

Ik heb enorm genoten van mijn kennismaking met de stijl van Guillaume Musso. Ik ben benieuwd naar meer van hem.

De schaduw in Parijs is zo’n sterke thriller. Het is zo verrassend!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Xander Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De schaduw van Parijs

Auteur: Guillaume Musso
Vertaling: Aniek Njiokiktjien
ISBN e-book: 9789401620116 
ISBN paperback: 9789401620109 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge