Mee op pad: Naar Het Rembrandthuis in Amsterdam!


In Mijn februari-artikel las je al dat ik twee dagen naar Amsterdam ging. Ik was door Het Rembrandthuis uitgenodigd om de perspreview van de nieuwste tentoonstelling ‘Regie: Rembrandt’ te bezoeken. Ik neem je mee op pad. Ga je mee?


Op maandag 26 februari reed ik naar Amsterdam. Handig om daar een slaapadres te hebben šŸ˜‰ Door de afstand is het niet te doen om ’s ochtends vroeg te reizen. ’s Avonds gingen we eten bij The Seafood Bar. Ik ging voor de zeevruchtenschaal. Wat was dit lekker! Mijn oma leerde me vis eten, vis fileren en dus ook zeevruchten eten. Ik denk dat ze heel trots op me was geweest.


Op dinsdag 27 februari ging ik in de ochtend met de metro naar Het Rembrandthuis. Van tevoren maakte ik even een foto van de gracht en zette ik het museum op de foto. Wist je dat ze groene luiken handmatig openmaken en dus ook sluiten? Je gaat trouwens bij het ‘modernere’ gedeelte (links onder de grote banner) naar binnen.


Ik bezocht de tentoonstelling ‘Regie: Rembrandt’. Vanaf 2 maart tot en met 26 mei is deze tentoonstelling te zien. Wat een mooie tentoonstelling! Rembrandt wordt nog meer als verhalenverteller neergezet. Alleen dan met schilderijen en etsen in plaats van geschreven woorden. In een groot artikel vertel ik je meer over de tentoonstelling, want ik raak er niet over uitgepraat. Na de tentoonstelling kreeg ik nog een rondleiding met de conservator van Het Rembrandthuis. Dat was eigenlijk geen onderdeel van de perspreview, maar vond ik ontzettend tof. Ik heb me verwonderd! De linkerfoto is gemaakt in de voorkamer van het museum.


Naderhand ging ik met de metro terug en zat ik vol verhalen en inspiratie!


In de namiddag wandelde ik nog een rondje van 6,5 kilometer om de Sloterplas en at ik zelfgemaakte bami. Heerlijk! Ik reed uiteindelijk ’s avonds weer naar huis en ik zat vol energie in de auto. Het was een geslaagd bezoek! Ik ga nog een uitgebreid artikel schrijven over de tentoonstelling.

Meer weten over ‘Regie: Rembrandt’? Je leest meer op de site van Het Rembrandthuis.

Hopelijk vond je het leuk om mee op pad te gaan! Tot de volgende keer!

Liefs,

Veronique

Bedankt Het Rembrandthuis voor de uitnodiging en de rondleiding!

Dit artikel is niet gesponsord. Ik heb het bezoek gekregen en deel dit uit enthousiasme met je. Meer lezen over samenwerkingen? Je leest het in deĀ disclaimer.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun jeĀ hierĀ vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge