Mijn favoriete kerstfilms

Ik ben gek op kerstfilms en ik heb een aantal favorieten die ik elk jaar wel opnieuw kan kijken. In dit artikel deel ik ze graag met je.

The Polar Express

Het is kerstavond en een jongetje ligt op bed als hij plots geen rendieren, maar een trein hoort, terwijl hij niet naast het spoor woont. Buiten staat de Polar Express te wachten die hem en andere kinderen meeneemt naar de Noordpool.

Dit is mijn ultieme favoriet. Hij is zo magisch! Ik zag hem voor de eerste keer in de bioscoop (2004) en hij blijft steengoed!

Jingle Jangle

In het stadje Cobbleton barsten de fantasievolle uitvindingen van de legendarische speelgoedmaker Jeronicus Jangle van eigenzinnigheid en verwondering. Maar wanneer zijn vertrouwde leerling zijn meest gewaardeerde creatie steelt, is het aan zijn kleindochter om oude wonden te genezen en de magie van binnen weer wakker te schudden.

Dit is zo’n mooie film op Netflix. Hij is uit 2020 en elk jaar kijk ik hem wel een keer. Hij heeft een magisch randje.

Familie Claus 1, 2 en 3

Jules houdt niet van Kerstmis, maar dan wordt zijn opa ziek. Hij ontdekt de magische tradities van zijn familie en alleen hij kan Kerst redden.

Het is een Nederlands-Vlaamse productie en dat maakt het anders dan de Amerikaanse kerstfilms. Het is een leuke trilogie!

Heb jij nog filmtips?

Liefs,

Veronique

*Dit artikel is niet gesponsord. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

2 Replies to “Mijn favoriete kerstfilms”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge