Recensie: Eilandverhalen 5 – Voetsporen – Verschillende auteurs


Voetsporen is de vijfde waddenbundel van Droomvallei Uitgeverij. Tijdens de schrijfweek op Texel schreven achttien auteurs een verhaal voor deze bundel. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Voetsporen

Tijdens een verblijf op Texel schreven achttien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de Waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek.

Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan de IVN Texel. Ze gaan de donaties gebruiken voor het opzetten van activiteiten voor kinderen (en hun ouders) op het gebied van natuurbehoud door natuurlijk samen te leren kijken.
Meer over dit goede doel en wat ze met het bedrag gaan doen vind je hier.

De schrijfweek met als resultaat deze verhalenbundel is een initiatief van Marelle Boersma

De auteurs van de jubileumbundel: Ineke Blaauw-de Meij, Simone Becker, Machteld Berkelmans, Jolanda van Duren, Jocelyn Fokkens, Majorie Former-Boon, Johanne Wiegers, Coosje Haan, Esther van der Ham, Jaco van Lambalgen, Jos Meeuwsen, Nicole Kuiper, C.R. Smit, Suzan Spruijt, Elise Vogelaar, Ingrid de Vries – Hogenkamp, Jozien Wijnakker en Henriëtte van ‘t Wout.

Mijn mening

‘Voetsporen’ is alweer de vijfde waddenbundel. Het zijn weer achttien prachtige verhalen geworden. De voorgaande bundels vond ik fantastisch en daarom keek ik alweer uit naar deze bundel. En… ook deze bundel stelde me zeker niet teleur.

Alle achttien verhalen bespreken gaat misschien een beetje ver, maar er zijn er een aantal die ik graag wil uitlichten, omdat ze indruk op me maakten of omdat ik graag meer van deze auteur zou willen lezen. Zo’n bundel met verschillende auteurs is altijd de perfecte manier om nieuwe auteurs te leren kennen.

‘Terug’ van Ineke Blaauw-de Meij trapte de bundel af en vond ik heel mooi. Het was zo emotioneel. ‘Hannelore en de heks’ van Jaco van Lambalgen vond ik heel meeslepend.

Nicole Kuiper schreef ‘Vertekend beeld’. Dit was zo’n goed verhaal. Ik ben heel benieuwd naar meer van deze auteur. ‘Overkant’ van Majorie Former-Boon begon heel mooi en zorgde voor veel emoties. Het was een verhaal dat me nog lang bij is gebleven.

Mooi om te vermelden: van elk verkocht exemplaar gaat er één euro naar IVN Texel. Je steunt dus ook een mooi doel als je deze bundel aanschaft. Ik heb wederom genoten van de waddenbundel!

Voetsporen is een prachtige bundel!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer Eilandverhalen?

Blogmas 2023

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2023! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Droomvallei Uitgeverij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Voetsporen

Auteur: Verschillende auteurs
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij
ISBN paperback: 9789493314245 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge