Recensie: Eilandverhalen 4 – Windkracht 15

Van Droomvallei Uitgeverij mocht ik de nieuwste ‘Eilandverhalen’ lezen. Dit is alweer de vierde verhalenbundel in de reeks. Ik vertel je graag vandaag alles over Windkracht 15. Spoiler: Het is een favoriet geworden! Lees je mee?

Het verhaal van Windkracht 15

Tijdens een verblijf op Texel schreven vijftien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek. De waddenbundels zijn een initiatief van Marelle Boersma.

Eerder verschenen ook ‘Paal 15‘ en ‘Aangespoelde verhalen‘ en ‘De wadden in vogelvlucht’.

Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij.

Auteurs: Heleen van den Hoven, Annet Hulst, Bianca Witmer, Petra Bontje, Margriet Bossink, Joyce Haverkort, Anne van Zwieten,Angelique Suijdendorp, Machteld van Zalingen, Regien Wiggers, Lucy Kusters, Jorien Meerdink, Bobbi Kruijsen, Renee Gellings en Esther van der Ham De bundel en de schrijfweek is een initiatief van Marelle Boersma.

Mijn mening

In de inleiding schreef ik het al: ‘Windkracht 15’ is een nieuwe favoriet geworden! Wat is dit een goede bundel. Ik kan eigenlijk alleen maar lovend zijn over de vijftien verhalen. Er is geen enkel verhaal dat uit de toon viel of me niet raakte. Ik heb enorm genoten van deze ‘Eilandverhalen’. Ik zal even kort een aantal verhalen uitlichten, maar noem ik een verhaal niet, dan wil dat dus niks zeggen.

Het verhaal van Regien Wiggers is spannend en zit goed in elkaar. Er zit een mooie terugblik in. Het lijntje naar de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij) vind ik leuk gedaan. Ik kende Regien van haar boek ‘Internet verandert alles’. Dit was één van de eerste recensie-exemplaren die ik mocht ontvangen in de begintijden van mijn blog. Leuk om een verhaal van haar in deze bundel tegen te komen.

Renée Gellings schreef een prachtig verhaal voor ‘Windkracht 15’. Het is mooi hoe alles bij elkaar komt. Het is onverwachts. Bianca Witmer zorgde voor de nodige spanning in haar verhaal. Wat is dit goed! Het verhaal van Angelique Suijdendorp is meeslepend en enorm spannend. De details zijn heel goed gedaan.

Bij het verhaal van Bobbi Kruijsen speelt het geloof een mooie rol. Het is spannend en toch heel anders dan de andere verhalen. Annet Hulst ken ik van haar thrillers ‘Privacy Live‘ en ‘Bloedheet‘. Het verhaal in deze bundel heeft een goede opbouw en eigenlijk is het precies wat je verwacht van Annet. Petra Bontje verwerkt een mooie boodschap in haar verhaal.

De verhalenbundel is opgedeeld in de vier jaargetijden en dat maakt het heel overzichtelijk. De verzameling verhalen past perfect bij elkaar. Aanrader!

Windkracht 15 is een nieuwe favoriete bundel! Wat is deze goed!

De andere bundels: ‘Paal 15‘,’Aangespoelde verhalen‘ en ‘De wadden in vogelvlucht’.

Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Droomvallei Uitgeverij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Klik je op deze link en je bestelt vervolgens iets dan krijg ik een klein percentage. Jij merkt er helemaal niks van. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Windkracht 15

Auteur: Meerdere auteurs
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN paperback: 9789083241098 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge