Mijn vakantie: Cinque Terre, Florence & Pisa


Ik had drie weken vakantie en het was heerlijk! Even niks, alleen ontspannen en leuke dingen. In dit artikel vertel ik je alles over mijn reis naar Italië. Ik bezocht Cinque Terre, Florence en Pisa. Lees je mee?

La Spezia


La Spezia was het stadje waar wij verbleven. We hadden een mooi appartement vlak bij het centrum. De boulevard was op loopafstand. In de reisgids werd La Spezia een beetje weggezet als ‘leuk’, maar niet speciaal. Wij vonden het echt de moeite waard. Er is veel te beleven en vanuit hier ga je makkelijk naar de dorpen van Cinque Terre. We aten hier bij goede restaurants (Bartali is een aanrader).


La Spezia heeft heel veel musea. Wij gingen o.a. naar het Technical Naval Museum of Spezia. Op de foto hierboven links zie je allerlei boegbeelden van verschillende schepen. Heel indrukwekkend museum! We gingen ook naar het Castello di San Giorgio. Niet het mooiste kasteel, maar het uitzicht was dat des te meer! Er is ook een mooie collectie met vondsten uit de Romeinse tijd. Aanrader! In La Spezia gingen we ook naar het CaMeC. Het museum voor moderne kunst. Indrukwekkende collectie!


Dit was ons uitzicht vanuit het appartement. Er was ook een haven (rechts op de foto) met een mooie boulevard in La Spezia.

Cinque Terre


Klaar voor wat mooie plaatsjes van de dorpen van Cinque Terre? Hierboven zie je Riomaggiore. Een klein dorpje met een mooie ligging aan het water. Hier had je een waanzinnige zonsondergang.


Manarola is het volgende dorp. Het is een echte favoriet van ons. Het was er zo prachtig! De sfeer is er heel gemoedelijk!

Corniglia is het volgende dorp. Dit is mijn minst favoriete dorp. Je moest 365 trappen op en het was zwaar. Zeker in de volle zon. Vernazza is dorp nummer 4. En dat is echt heel leuk! Kleine straatjes, gekleurde huisjes, goede sfeer. Echt een favoriet! Monterosso zie je op de rechtse foto. Het is echt het meest commerciële dorp van de vijf.

Portofino, Portovenere & Lerici

We gingen een avond naar Portofino! Links kun je het kasteel en de baai zien. Rechts zie je Lerici. Een leuke stad vlakbij La Spezia. Portovenere is ook een aanrader om te bezoeken. Het is eigenlijk het zesde dorp van de Cinque Terre. Een leuke stad!

Florence & Pisa


We vlogen terug via Pisa en de dag ervoor gingen we naar Florence. Wat was dit een leuke stad! Met een paar uurtjes heb je nog lang niet alles gezien. Echt waanzinnig!


We gingen de laatste avond naar de toren van Pisa. En dat viel eigenlijk een beetje tegen. Hij was zo klein! Maar leuk om een keer gezien te hebben!

Het was een heerlijke vakantie met veel bezienswaardigheden! Ik deel binnenkort nog mijn gelezen boeken in mijn vakantie. Hopelijk vond je dit kijkje leuk. Tot snel!

Liefs,

Veronique

*Dit artikel is niet gesponsord, maar puur mijn enthousiasme!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge