Recensie: Pluk je zegeningen – Regina Brett


Na een fijne vakantie van drie weken ben ik terug met de eerste recensie! Ik las Pluk je zegeningen van Regina Brett. Echt een mooi boek vol waardevolle lessen. Ik vertel je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Pluk je zegeningen

In de spirituele klassieker ‘Pluk je zegeningen’ deelt Pulitzer Prize-finaliste Regina Brett op een oprechte, eerlijke manier haar levenswijsheden met lezers. Toen Brett 50 werd, schreef ze een column over de 50 lessen die ze in haar leven had geleerd, van de zoektocht naar liefde tot de strijd tegen kanker en haar omgang met een moeilijke jeugd. Het werd een van de meest populaire columns ooit. In dit boek wijdt ze aan elk van deze 50 lessen een persoonlijk getoonzet hoofdstuk. De lessen zijn een bemoediging voor iedereen die ooit een moeilijke periode in zijn leven heeft doorgemaakt.

Mijn mening

‘Pluk je zegeningen’ heeft een prachtige cover. Hij is ingetogen, maar toch aansprekend. Het heeft iets sereens. Ik word er heel rustig van. De opmaak van het boek is sowieso heel verzorgd.

De inleiding bezorgde me al kippenvel. Het zette de toon voor de rest van de lessen. Alle 50 lessen bespreken gaat een beetje ver, maar sommige lessen kwamen echt binnen. De eerste les, ‘het leven is niet eerlijk, maar toch goed’, is zo’n prachtig hoofdstuk om mee te beginnen. Regina Brett deelt niet alleen een wijsheid, maar ze gaat ook in op haar eigen verhaal. Het is ontzettend persoonlijk. Regelmatig moest ik even slikken.

Ik ga het boek op mijn nachtkastje leggen bij mijn inspirerende boeken. Ik las alle lessen achter elkaar, maar het beste kun je hem eigenlijk steeds wegleggen na een les. Laat het bezinken en haal eruit wat bij jou past.

Regina Brett heeft een prachtige stijl. Het is beeldend, warm en omarmt je vol liefde. Het is alsof ze tegen je praat. Ze durft zich kwetsbaar op te stellen en nodigt je uit om dat ook te doen. ‘Pluk je zegeningen’ is een aanrader die je raakt!

Pluk je zegeningen is een boek vol waardevolle lessen die je raken!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Pluk je zegeningen

Auteur: Regina Brett
ISBN paperback: 9789043539869 
ISBN e-book: 9789043539876

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge