Mijn vakantie: Verjaardag & Feestdagen

Vanaf 21 december 2019 had ik vakantie. Ik nam vrij van school én mijn blog was even stil. Ik neem je mee vanaf 21 december tot 3 januari: van het vieren van mijn verjaardag tot de feestdagen. Kijk je mee?

Oja! Ten eerste de beste wensen voor 2020! Ik hoop dat het een schitterend jaar voor je mag worden 🙂

21 december – verjaardag vieren

Op 21 december 2019 vierde ik mijn verjaardag (ik was natuurlijk 11 december jarig). ’s Avonds gingen we uiteten bij Gastrobar 1677 in Sittard. We namen een heerlijke borrelplank vooraf, daarna kreeg ik boneless spareribs en als toetje Dame Blanche. Je kunt er altijd erg lekker eten. Aanrader!

Borrelplankje
Borrelplank!

Tijd voor kadootjes! Ik ben zo verwend. Dat is niet normaal: boeken, een tas van de New York Public Library, een etentje met vriendlief, Ritualspakket, badjas, bruisballen, thee, theedoos, theefilter voor losse thee en een starterspakket van een kerstservies. Het was zo’n verwennerij!

22 december – Valkenburg

Pap en ik gingen naar Valkenburg. We wilden eigenlijk naar de kerstgrotten, maar het was zo druk en het regende. Chocolademelk met slagroom was de oplossing!

Chocomelk!
Voor de regenbui

23 december – Koekjes bakken

Ik wilde heel graag koekjes bakken in mijn vakantie en dus kocht ik een mix van de Jumbo. Ik ging aan de slag en het was heerlijk (de koekjes ook trouwens).

Ontbijtje
Ontbijtje (en nieuw servies!)

’s Avonds maakte ik kippenragout (helemaal zelf) en eigenlijk had ik geen idee wat ik precies deed. Het smaakte heerlijk!

Tadaa!
Ideale avond!

24 december – Kerstavond

Tijd voor kerstavond. Ik vierde kerstavond bij mij thuis met papa, zusje en vriendlief. Ik maakte o.a. kippensoep, gevulde eieren en verder allemaal hapjes. Heerlijk! Als kers op de kersttaart haalde ik mijn laatste module! Hiermee sluit ik officieel de hoofdfase af. Nu alleen nog afstuderen…

Yesss!
Heerlijk!
Hallo gezelligheid!

25 december – Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdagen waren we bij vriendlief. Een ontspannen kerstdag. Lekker gourmetten.

26 december – Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag gingen we rond 12 uur naar mama. Daar hadden we borrel met hapjes! 🙂

En uiteraard was mijn lieve kleine vriendje er ook!

’s Avonds gingen we naar papa (mijn huis) en gingen we naar de Griek. Daar maakte ik geen foto’s van. Het was lekker!

27 december – Rustdag

27 december hadden we een rustdag. Even niks. Ik ging in bad en sliep vooral. Het was even lekker om niks te hebben.

Even niks

28 december – Glow Golf & wokken

Op 28 december gingen we met de familie Glow Golf spelen in Kerkrade en daarna uiteten bij onze favoriete wok. Ik vind midgetgolf wel leuk, maar glow in the dark maakt het toch anders.

Het wokken was erg lekker!

29 december – Poolen & Sushi

Op 29 december gingen we poolen en sushi eten met vrienden. Hier maakte ik ook geen foto’s van. We hebben een superleuke vriendengroep en het is altijd lachen!

30 december – Rust?

Ik sliep uit en deed verder niet veel. We gingen o.a. wandelen in Sittard. Mijn favoriete rondje is over de stadswal.

Ik kookte ook een recept uit Veg (kookboek van Jamie Oliver. Ik kreeg dit boek voor mijn verjaardag!) en het smaakte heerlijk!

Venkelsoep!

31 december – Oudjaarsdag

Ik sliep uit, ging uitgebreid in bad en ik sprak een goed lief vriendinnetje. Toen nog naar mama (en Tommy) en uiteindelijk eindigde bij vriendlief.

Heee!
Hi Tom!
Hallo 2020!

Na het eten gingen vriendlief en ik een rondje wandelen. Overal geknal en vuurwerk. Leuk om al wat te zien 🙂

Verder hadden we een rustige avond, deden we een spelletje en keken we vuurwerk. Rond 2 uur lagen we in bed.

1 januari – Nieuwjaarsdag

We sliepen uit en ik ging naar huis. Daar ruimde ik op, poetste en stofzuigde ik het huis. Ik keek documentaires, las boeken en ’s avonds at ik met papa en mijn zusje Chinees.

2 januari – Zelf koken

2 januari was ik in de loop van de dag alleen. Ik sliep uit, las boeken en keek films. Gewoon lekker alleen. ’s avonds kookte ik met restjes een noedelgerecht met garnalen. Heerlijk weer ‘normaal’ eten!

Normaal eten!

3 januari – Laatste vakantiedag

3 januari was mijn laatste vakantiedag. Ik sliep uit, ruimde op en ging naar de verjaardag van mama. 🙂

Ik was echt even toe aan even niks. Alleen maar leuke dingen doen, slapen, lezen en films kijken. Ik wilde genieten van de feestdagen en dat heb ik heel bewust gedaan. Ondanks de drukte vond ik het een heerlijke vakantie.

Deze week zullen de recensie weer online komen. Ik las namelijk wel een aantal boeken en die wil ik graag delen met je 🙂

Hoe waren jouw feestdagen?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge