Recensie: Al die mooie vreemden – Elizabeth Klehfoth

Al die mooie vreemden

Toen ik het persbericht van het boek Al die mooie vreemden (van Elizabeth Klehfoth) las, was ik direct verkocht. Het klonk heel spannend! Uitgeverij HarperCollins stuurde mij het boek op. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Kon het aan mijn verwachtingen voldoen?

Het verhaal van Al die mooie vreemden

Dit staat op de achterkant van ‘Al die mooie vreemden’:

Op een prachtige zomerdag in 2007 verdwijnt Grace, de mooie, jonge vrouw van zakenman Alistair Calloway en moeder van Charlie…
Tien jaar later heeft de zeventienjarige Charlie nog altijd geen antwoord op de vraag wat er precies met haar moeder gebeurd is. Inmiddels zit ze op een prestigieuze school in New England en heeft ze zich volledig in het kostschoolleven gestort. Daarbij hoort ook het lidmaatmaatschap van de A’s, een geheim genootschap van medescholieren. Om door de A’s geaccepteerd te worden moet ze een aantal riskante opdrachten uitvoeren, die ervoor kunnen zorgen dat ze haar vrienden kwijtraakt en van school wordt gestuurd.
Dan komen de duistere gebeurtenissen uit het verleden en het heden onverwachts samen, en zou Charlie de verschrikkelijke waarheid over haar familie en haarzelf weleens niet kunnen overleven…

Mijn mening

In het begin moest ik even wennen aan het verhaal en de stijl van Elizabeth Klehfoth. Er komen namelijk nogal wat namen voorbij. In het begin is het lastig om ze te onthouden en te plaatsen.

Soms mist het verhaal vaart en het duurde even voor ik in het verhaal zat. Ik miste soms de flow, omdat er verschillende flashbacks en perspectiefwisselingen in zitten. Je moet de hele tijd schakelen tussen personen en de flashbacks.

De titel en de cover zijn heel mooi! De titel is mysterieus en past bij de sfeer van het verhaal. De cover is geen typische thriller-cover en dat maakt hem anders. Hij zal zeker opvallen in de winkel of online.

Sommige gebeurtenissen in het verhaal zijn lekker vals en gemeen. Hoe heeft Elizabeth Klehfoth dit bedacht? Het verhaal is sudderend spannend. De hele tijd verwacht je iets ergs of heftigs.

Op het moment dat je verbanden gaat zien tussen de personen en de flashbacks, begint het verhaal te lopen. Het verhaal wordt dan spannender en er komt meer vaart in. Wanneer alle losse eindjes bij elkaar komen, is het verhaal af. Je zult versteld staan!

Al die mooie vreemden is sudderend spannend. Het is lekker vals en gemeen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

* Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge