Recensie: Schimmenstof – Lynn Robin

Schimmenstof
Foto is van Lynn Robin

Van Lynn Robin kreeg ik het zesde en laatste deel van De Schimmenwereld-serie: Schimmenstof. Ik ben gek op deze serie, dus ik was heel nieuwsgierig naar het einde van deze te gekke serie. In deze recensie vertel ik je meer! Lees je mee?

Het verhaal van Schimmenstof

Dit staat op de achterkant van ‘Schimmenstof’:

Het Schimmenmeer staat droog. Alle Wakers zitten opgesloten in de Kerkers. Mahira’s ziel verspreidt zich als gif door de aarde. De Schimmenwereld is stervende. Dinah en haar vrienden – en hun nieuwe bondgenoten – moeten alles op alles zetten om hun wereld te redden. Ze duiken in Mahira’s verleden, op zoek naar haar pad van herinneringen, maar worden tegengewerkt door Heath en donkere krachten.
Als Dinah haar geliefde, Eli, en haar vrienden ziet lijden onder Mahira’s duisternis, weet ze dat de tijd tikt en dat ze ervoor moet zorgen dat haar ware krachten ontwaken. Ze denkt te weten hoe. Maar het is een risico, een risico dat haar het leven kan kosten, een risico dat Eli haar niet laat nemen.
Dinah moet een keuze maken – tussen licht en duisternis, leven en dood, liefde en haat; een keuze die gevolgen zal hebben voor de hele wereld.
Het laatste gevecht is aangebroken. En Dinah weet dat zij de sleutel tot overwinning is… of verlies.

Mijn mening

De stijl van Lynn Robin heeft je direct te pakken. Je bent in de ban van ‘Schimmenstof’ en je moet verder lezen!

Lynn deelt net genoeg informatie over de locaties en de personages. Je kunt het zelf goed invullen. Soms deelt Lynn echter wel genoeg gruwelijke details. De balans tussen veel en weinig details is goed gedaan.

Het is aan te raden om de rest van de serie ook te lezen. Bepaalde gebeurtenissen en personen kun je dan beter plaatsen. Het verhaal is dan meer een geheel. Anders val je plotseling in het einde van een serie. En… je bespaart jezelf een hoop spoilers 😉

Lynn Robin verstaat de kunst om echte emoties over te brengen. Allerlei gevoelens zitten in het verhaal. Je voelt de emoties van het papier afspatten! Ik heb regelmatig een traantje weggepinkt.

In het begin voelde ik Dinah niet echt en bleef ze erg oppervlakkig. Later wordt zij een krachtig personage en toont ze emotie. Op dat moment weet Dinah de lezer te raken.

Schimmenstof is een gedenkwaardig einde van een hele goede serie!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Lynn Robin voor het boek!

* Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge