Recensie: Als ik terugkijk – Ber Runderkamp

Recensie Als ik terugkijkBer Runderkamp vroeg of ik zijn debuutroman Als ik terugkijk wilde lezen én recenseren. Dat wilde ik wel! Ik was heel nieuwsgierig naar de schrijfstijl van Ber. De cover vond ik heel elegant en past perfect bij het verhaal.

Het verhaal

Als ik terugkijk gaat over Becky van Loef. Wanneer haar vader overlijdt, voelt ze geen emotie. Ze voelt alleen een drang om te weten wie hij echt was. Ze erft een uitnodiging voor een festival in Spanje en daar ontmoet ze zijn vrienden. Ze kijkt terug op haar leven en zo leert Becky haar vader kennen. De keuzes van haar vader hebben effect op Becky en vormen een bittere nasmaak.

Mijn mening

De proloog is een goede start en je valt direct in het verhaal. In het begin moest ik wennen aan de schrijfstijl van Ber. De zinnen zitten vol details en hier moet je van houden. Sommige zinnen zitten heel mooi in elkaar, maar die worden overstelpt met de details van andere zinnen. Sommig taalgebruik vond ik ruw en paste voor mijn gevoel niet bij het verhaal.

Sommige stukken vond ik heel vaag en ik raakte de weg kwijt. Eigenlijk voelde ik me net zo verloren als Becky. Het leven van Becky vond ik interessant. In het begin ergerde ik me aan Becky. Er was iets dat ik vervelend vond. Dit werd later minder en ze groeit uit tot een mooi personage. Ik ben niet van haar gaan houden, want ze wekte een bepaald gevoel van depressiviteit bij me op.

Het heden en het verleden lijken door elkaar te lopen en komen op bepaalde momenten samen. Het is even wennen. De titel vind ik goed gekozen en past goed bij het verhaal.  Het verhaal bezorgde mij een nare nasmaak. Het is een heftige thematiek die Ber beschrijft en dat kwam goed over.

Als ik terugkijk is een verhaal met een heftige thematiek.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ber Runderkamp voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensies en recensie-exemplaren is hier te vinden.
*Dit artikel bevat een affiliate link. Meer informatie is hier te vinden.[bol_product_links

block_id=”bol_5a81bdb02a363_selected-products” products=”9200000086145344″ name=”Ber ” sub_id=”Ber” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Reply to “Recensie: Als ik terugkijk – Ber Runderkamp”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge