Blind Date #1: Lezen zonder voorkennis – Uitgeverij Ambilicious

Blind Date

In Blind Date lees ik een boek zonder voorkennis. Ik weet niet wie de schrijver is, waar het boek over gaat, welk genre het is of hoe het boek eruitziet. Hoe is het om een boek te lezen zonder voorkennis?

Uitgeverij Ambilicious stuurde mij een bestand met een anoniem boek. Ik vertel je eerst meer over het verhaal, dan geef ik mijn mening en vervolgens vertel ik over mijn Blind Date ervaring met dit boek. Aan het eind van dit artikel doe ik een dappere poging om het boek te raden…

*Dit artikel berust op mijn eigen interpretatie van het verhaal en ik ben heel benieuwd of dit uiteindelijk klopt. Dit lezen jullie in het tweede artikel. Ik heb geprobeerd geen spoilers weg te geven.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Viola. Haar moeder heeft kanker en is ernstig ziek. Viola loopt weg en gaat op avontuur met haar opa. Samen beleven ze veel avonturen en leert Viola verschillende wijze lessen.

*Ik wilde niet te veel over het verhaal weggeven. Het boek zit vol met geweldige avonturen.
*Dit boek moet nog uitkomen bij Uitgeverij Ambilicious.

Mijn mening

Het verhaal begint heel heftig en je zit er direct in. Verschillende emoties krijgen een plekje in dit verhaal. Ik moest lachen, maar heb soms ook een traan weggeveegd.

De schrijfstijl is fijn en vlot. Het is bijna kinderlijk. Dit past bij de leeftijd van Viola en haar kijk op de wereld. Sommige woorden vond ik heel leuk en lieten me lachen. Doordat je leest vanuit het perspectief van Viola, moest ik wennen aan haar taalgebruik.

Soms is het verhaal een beetje ongeloofwaardig en raakte ik de draad kwijt. Maar het verhaal maakte me vrolijk en de fantasie van deze schrijver is geweldig. Het is een verhaal vol wonderen en wijze lessen.

Het is een bijzonder boek met een bijzonder einde. Het verhaal voelde bijna als een sprookje.

Het is een bijzonder verhaal!

*De schrijver is waarschijnlijk Vlaams. Dat merkte ik tijdens het lezen van het boek. Sommige woorden en zinsopbouwen leken voor mij heel vreemd. Dit heb ik niet meegenomen in mijn recensie.

Mijn ervaring

Hoe ging het?

Dit was mijn tweede Blind Date. Inanna van Uitgeverij Ambilicious gaf aan dat ik misschien de auteur zou herkennen. Ik dacht nog: “Dit wordt lachen als ik het dadelijk niet weet..” En ik heb inderdaad moeten lachen, want ik herken de schrijver echt niet.

Met een bepaalde nieuwsgierigheid las ik het boek. Je hebt werkelijk geen idee waar het verhaal naar toe gaat. Dat maakt dit concept heel erg leuk. Ik was elke keer weer verrast door de wendingen in het verhaal en ik heb genoten van het verhaal.

Mijn voorspelling

Blind Date

Volgens mij heb ik nog niks gelezen van deze schrijver. Ik herkende wel een Vlaams tintje in het verhaal. Het boek moet nog uitkomen, maar volgens mij heb ik dit boek niet voorbij zien komen. Het genre is geen thriller, maar ik denk een Young Adult of een roman. De voorkant is heel vrolijk en speels. Misschien met roze? De titel is vrolijk.

Dit was de tweede Blind Date! Ik vond het leuk om het boek te lezen en dit artikel te schrijven. Ik ben benieuw welk boek dit is… Tot bij het tweede artikel!

Welk boek denk jij dat het is?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambilicious voor de samenwerking!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Meer informatie over Blind Date is hier te vinden.

2 Replies to “Blind Date #1: Lezen zonder voorkennis – Uitgeverij Ambilicious”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge