Wat is Blind Date?

Maandag 15 januari 2018 komt er een nieuw soort artikel op mijn blog. In dit artikel vertel ik je meer over het concept van Blind Date!

Ik opperde een paar maanden geleden het idee van Blind Date op Twitter en had zoveel leuke reacties niet verwacht. Het was overweldigend. Bedankt voor alle toffe reacties!

Wat is Blind Date?

Wanneer je een boek wil lezen, kijk je al snel naar de schrijver, de voorkant of het verhaal. Maar hoe is het om een boek te lezen zonder voorkennis? Hoe is het om echt het verhaal te lezen? Ben je dan eerlijker? Is dit een andere ervaring?

In Blind Date lees ik een boek zonder voorkennis. Ik weet van te voren niet wie de schrijver is, welk genre het is, waar het boek over gaat en hoe de cover eruit ziet.

Hoe werkt het?

Ik krijg de boeken van een uitgeverij zonder kaft, zonder naam, zonder flaptekst en zonder bestandsnaam met de naam van het boek. Het is een pdf of EPUB, maar een manuscript of proefdruk zonder opmaak of informatie kan natuurlijk ook. Hierdoor hoeven er geen boeken kapot gemaakt te worden. Dat zou zonde zijn! Daarnaast zoek ik niks op. Ik laat me totaal verrassen. Tijdens het lezen maak ik aantekeningen en die verwerk ik in twee artikelen.

Welke artikelen komen online?

In totaal zullen er twee artikelen per Blind Date online komen:

  • Blind Date: lezen zonder voorkennis

Het eerste artikel gaat over de date/boek. Hoe ging het? Wat viel me op? En wat is mijn conclusie?
En ik vertel natuurlijk meer over het verhaal. Uiteraard geef ik ook mijn eerlijke mening. Dit berust op interpretatie.

  • Blind Date: de onthulling

In het tweede artikel onthul ik het boek. Heeft het weten van de schrijver effect op mijn mening? En had ik dit boek verwacht?

Waarom dit concept?

Ik ben gewoon nieuwsgierig en liep al langer met het idee. Ik ben benieuwd!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Liefs,

Veronique

7 Replies to “Wat is Blind Date?”

  1. Het lijkt mij heerlijk om zo onbevangen in een boek te beginnen. Onbewust raak je door iets kleins al vaak bevooroordeeld, kan de flaptekst heel andere verwachtingen scheppen en soms zijn je eigen verwachtingen bij een bepaalde schrijver gewoon te hoog… Ik ben zeer benieuwd naar je eerste ” blind date” ervaring !
    Conny Schelvis onlangs geplaatst…” Blaak 40″ Kees KettingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge