Recensie: Astarte – Petra Spark

Van Uitgeverij LetterRijn kreeg ik de thriller Astarte van Petra Spark. In mijn recensie vertel ik je meer over deze spannende thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Astarte

Rechercheur Sam Faingart wordt ingeschakeld wanneer een vrouw vermoord wordt teruggevonden in een ondergrondse parkeergarage. In zijn zoektocht naar de identiteit van het slachtoffer krijgt hij hulp van de forensisch patholoog Olivia Vandenberghe. Zij komt tijdens de autopsie tot een lugubere ontdekking. Sams zoektocht wordt steeds complexer wanneer menselijke resten worden ontdekt in een Vilvoords kasteel en vrouwen verdwijnen. Uit de lijkschouwing blijkt dat er een gruwelijk verband is tussen de verschillende zaken. Wat hebben een vijftig jaar oude moord, twee vermoorde vrouwen en de ontvoering van een kasteeleigenares met elkaar te maken?

Mijn mening

De cover van ‘Astarte’ is een beetje luguber, maar het geeft wel heel goed de sfeer weer. Het is een opvallende cover. In het begin snapte ik de titel niet. Ik zat te denken aan een anagram, maar uiteindelijk kom je er tijdens het lezen achter waarom Petra Spark voor deze titel koos. Hij is heel goed gekozen!

Petra Spark heeft een bepaald gemak waarmee ze lugubere dingen kan beschrijven. Ze heeft een fijne, vlotte stijl. Je hebt wel een beetje een sterke maag nodig voor dit verhaal. Sommige gebeurtenissen maakten me een beetje misselijk. Ergens deed dit verhaal me denken aan ‘De Chirurg’ van Tess Gerritsen.

Rechercheur Sam Faingart is een interessant personage. Je krijgt niet echt hoogte van hem. Olivia Vandenberghe is een leuk personage, maar blijft een tikkeltje vlak. Ik dacht trouwens dat het een serie was, maar dat bleek niet zo te zijn. Misschien is er wel nog een vervolg mogelijk. Ik ben namelijk benieuwd hoe het verder met Olivia en Sam gaat.

‘Astarte’ is een spannende thriller met verschillende gebeurtenissen die op het eerste oog niks met elkaar te maken hebben. Je gaat je echter in je hoofd toch een verhaal vormen. Uiteindelijk pakte dat anders uit. Het is verrassend!

Elk hoofdstuk weet Petra Spark je te boeien. Ze geeft je elke keer een goede trap na. Je moet gewoon doorlezen.

Ondanks dat ik soms een beetje misselijk was, wilde ik het verhaal niet wegleggen. Het is een aanrader als je houdt van Daniel Cole en Tess Gerritsen.

Astarte weet je te boeien tot het einde!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Astarte

Auteurs: Petra Spark
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback:  9789493192140 
ISBN e-book: 9789493192201 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge