Recensie: Ayla’s vlucht – Karen Boonen

Ayla's vluchtVia Facebook kreeg ik de vraag of ik het kinderboek Ayla’s vlucht van Karen Boonen wilde lezen. Het is een boek met een heftige thematiek. Lees je mee?

Het verhaal

Ayla’s vlucht gaat over een klein meisje dat vlucht voor de oorlog. Je reist met haar mee en je ziet de vlucht door haar ogen. In het boekje staan ook interviews met enkele kinderen die gevlucht zijn uit een oorlogssituatie.

Mijn mening

De thematiek in dit boekje is heel heftig. Je kijkt door de ogen van een kind. Een kind dat vlucht voor de oorlog. Je ziet welke impact dit heeft. Dit komt wel even binnen.

De schrijfstijl is duidelijk en het verhaal wordt goed verwoord. Het is niet kinderachtig geschreven. De tijd gaat erg snel in het verhaal over Ayla. Maar voor de duidelijkheid van het verhaal is dit niet erg.

De tekeningen zijn heel passend en ze dragen het verhaal. Zonder illustraties was het verhaal ‘minder’ heftig geweest. De illustraties roepen bepaalde emoties op en blijven zeker hangen. Het helpt om een beeld te vormen van het verhaal.

Er zijn ook tekeningen gemaakt door gevluchte kinderen. Deze komen misschien nog meer binnen dan de grafische tekeningen. Je voelt de emotie van het papier afspatten en dat raakte mij enorm.

Het boek bevat het verhaal over Ayla, maar er staan ook interviews in met gevluchte kinderen. Zij vertellen hun verhaal… Het zijn verschillende leeftijden, maar elk verhaal heeft dezelfde emotie. Dat het waargebeurde verhalen zijn, maakt het misschien nog heftiger.

Wil je meer informatie hebben over dit boek? Hier is meer informatie te vinden over dit boek.

Liefs,

Veronique

*Karen Boonen is een Vlaamse en dat merkte ik tijdens het lezen van het boek. Sommige woorden en zinsopbouwen leken voor mij heel vreemd. Dit heb ik niet meegenomen in mijn recensie.

*Bedankt Asiyah Kalin en Karen Boonen voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge