Recensie: Baantjer 88 – De Cock en de schim uit het verleden

Als je me al langer volgt, dan weet je dat ik een grote Baantjerfan ben. Ik heb alle boeken inmiddels een aantal keren gelezen, zowel de oude als de nieuwe serie heb ik grijs gedraaid (voor zover dat kan op Videoland natuurlijk) en de lancering van de nieuwe titels staan in mijn agenda. Baantjer 88 – De Cock en de schim uit het verleden lag al in mijn winkelmandje toen ik een pakketje kreeg van Uitgeverij De Fontein… Je raadt het al: de nieuwe titel! In mijn recensie vertel ik je meer over dit nieuwste deel. Lees je mee?

Het verhaal van De Cock en de schim uit het verleden

Hier gaat ‘De Cock en de schim uit het verleden’ over:

In ‘De Cock en de schim uit het verleden (Baantjer deel 88)’ wordt de Amsterdamse rechercheur De Cock van Bureau Warmoesstraat geconfronteerd met een zaak van meer dan 30 jaar geleden.

De Cock wordt naar een huis aan het Vondelpark geroepen. Een makelaar heeft achter een muurtje een dichtgeaakte ruimte gevonden, waarin een geraamte is aangetroffen. Dit brengt De Cock jaren terug in de tijd, toen hij met zijn toenmalige maat Andy Ruiter de vermissing van Lucas Kallenbach onderzocht, in datzelfde statige pand, waar Lucas met zijn broer Richard woonde.

De vermissing is opgelost, maar de zaak is hiermee niet afgesloten, want wie heeft Lucas vermoord? De excentrieke Richard woont nog steeds in het huis, maar is na een val van de trap buiten bewustzijn, wat het er voor De Cock niet gemakkelijker op maakt…

Mijn mening

Sinds 2010 heeft Peter Römer het stokje overgenomen van A.C. Baantjer. Het wonderlijke vind ik de overeenkomsten qua stijl. De nieuwere boeken zijn geschreven in dezelfde heerlijke stijl als de stijl van A.C. Baantjer. Het is verwarmend. Misschien is De Cock iets moderner geworden gaandeweg, maar hetzelfde gevoel, als in de ‘oudere’ boeken, is nog steeds terug te vinden. In ‘De Cock en de schim uit het verleden’ is dit niet anders.

Het verhaal is heel leuk. Daarnaast zitten er veel emoties in. De chemie tussen Vledder en De Cock is in dit deel ruimschoots aanwezig. Een gebeurtenis zet de boel op scherp (sorry geen spoilers;)). Het is gewoon een heel leuk duo en in dit deel komt dat heel duidelijk naar voren.

Misschien heeft elke Baantjer dezelfde opbouw, maar ik vind dat totaal niet storend. Het hoort bij deze serie. De spanning wordt goed opgebouwd. De opbouw van het verhaal en de gebeurtenissen zijn achteraf heel logisch. Er zitten een aantal verrassende wendingen in.

Dit verhaal van Baantjer is weer zoals vanouds: het is gewoon heerlijk! Ik heb genoten van dit deel!

De Cock en de schim uit het verleden is een heerlijke, typische Baantjer.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Fontein voor dit boek!

Steun je boekhandel en koop dit boek daar.

Voer je e-mailadres in om e-mailmeldingen van nieuwe berichten te ontvangen.

Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens is hier te vinden.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Baantjer 88 – De Cock en de schim uit het verleden

Auteur: Peter Römer
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN ebook: 9789026152290 
ISBN paperback: 9789026152269 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge