Recensie: Bezeten – Sander Blom

Bezeten

Van Loft Books kreeg ik Bezeten van Sander Blom. Wat een spannende thriller! In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Bezeten

Hier gaat ‘Bezeten’ over:

Op een verlaten akker in Groningen wordt het lichaam van een veertienjarig meisje aangetroffen. Ze is vermoord. Rechercheur Daniël Huizinga hoopt dat hij de leiding over de zaak krijgt, maar de chef besluit anders. Irene wordt speciaal vanuit Rotterdam hiervoor aangetrokken, en Daniël moet tandenknarsend toekijken terwijl zij de nieuwe teamleider wordt. Wanneer er opnieuw een slachtoffer valt besluit Daniel op eigen houtje onderzoek te gaan doen, want de raadselachtige aanwijzingen die op de lichamen zijn aangebracht brengen het onderzoeksteam nauwelijks verder. In zijn zoektocht naar de waarheid brengt Daniël zichzelf steeds meer in gevaar…

Mijn mening

‘Bezeten’ is ongelofelijk spannend. Hemeltje! Om maar direct met de deur in huis te vallen: het zit zo goed in elkaar. Op het moment dat de puzzelstukjes in elkaar vallen, ben je zo verrast en overdonderd.

Je merkt dat er veel research in dit verhaal zit. Het voelt allemaal heel ‘gewoon’ aan. Dit maakt het verhaal geloofwaardiger en eigenlijk ook gruwelijker.

Sommige details zijn zo luguber, bijna gruwelijk. Je moet hiervan houden. Het past wel bij de spanning in het verhaal.

Daniël is een interessant personage en ergens is hij een typische rechercheur in een thriller: hij doet alles op zijn manier. Toch kun je hem niet helemaal doorgronden. Dit maakt hem mysterieus. Irene is misschien nog mysterieuzer dan Daniël. Bij haar heb je nog meer vraagtekens. Je komt op een mooie manier achter haar verleden. De grote verschillen tussen beide personages maken het verhaal interessant.

De cover is mysterieus en de stukjes tekst (Een verlaten akker, een vermoord kind, een race tegen de klok) maken je nieuwsgierig. Ergens bezorgt het je ook kippenvel.

Bezeten is een spannende thriller met interessante personages.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge