Recensie: Bij een heldere maan – Elizabeth Musser


Soms heb je verhalen die je zo kunnen raken. Bij heldere maan van Elizabeth Musser is zo’n bijzonder verhaal. In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Bij heldere maan

In ‘Bij heldere maan’ van Elizabeth Musser droomt Allie Massey er jaren van om van de paardenranch van haar grootouders een traumacentrum te maken waar gewerkt wordt met paardentherapie. Haar oma draagt haar plan een warm hart toe, ook financieel. Maar als ze overlijdt, erft Allie de ranch niet, tegen alle verwachtingen in.

In haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de Grote Depressie tot de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over onderzeeërs, moedige kustwachten en een nacht op het strand die het leven van haar grootmoeder voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie laat zien hoe ze haar droom alsnog kan waarmaken.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina bezorgde ‘Bij heldere maan’ me een brok in mijn keel. Het is zo’n warm en liefdevol verhaal. Tegelijkertijd is het hartverscheurend en voel je de emotie van Allie en haar oma. Daarnaast zijn sommige stukken heel herkenbaar voor de lezer. Iedereen verliest wel iemand die je dierbaar is en dat komt in dit verhaal mooi tot zijn recht.

Het heden en het verleden worden op een mooie manier verweven met elkaar. Aan de ene kant heb je de Tweede Wereldoorlog en aan de andere kant de huidige tijd. Het loopt op een mooie manier parallel aan elkaar. Heel bijzonder!

Een speciale rol is weggelegd voor de paarden. Zij spelen een grote rol van betekenis in dit verhaal. Ergens verbinden zij alles met elkaar. Het is onderdeel van een prachtig verhaal. Er zit één scène in waar ik echt kippenvel bij kreeg. Het geloof heeft ook een mooie plaats in dit verhaal.

Naast mooi en hartverscheurend heeft het verhaal ook een vleugje van een detective. Dit vond ik een mooie toevoeging en geeft het verhaal net iets extra’s. Ik heb genoten van ‘Bij heldere maan’.

Bij heldere maan is mooi en hartverscheurend!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Bij heldere maan

Auteur: Elizabeth Musser
Vertaling: Carola van der Kruk-de Boer
ISBN e-book: 9789029733434
ISBN paperback: 9789029733427

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge